-Türkiye’de 4.kuşağa ulaşan nadir aile şirketlerinden biri olan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, birçok üniversitede tez, ödev ya da araştırma konusu oluyor. İstanbul’dan 700 kilometre uzakta, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de 7 aydan beri, tarihi işletmenin kurumsaliletişim çalışmalarını ders konusu olarak işliyor.
Türkiye’de 4. kuşağa ulaşan nadir aile şirketleri arasında yer almasından dolayı birçok üniversitede hakkında tez, ödev ya da araştırmalar yapılan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin 7 aydan beri süren halkla ilişkiler uygulamaları dersinin de konusu oldu. Şekerci Hacıbekir, Kurukahveci Mehmet Efendi, Vefa Bozacısı gibi bir elin parmaklarını geçmeyen işletme ile birlikte asırlık aile şirketleri arasında yer alan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, tez ya da ödev için sık sık kapısını çalan üniversiteli gençler ile araştırmacılara ev sahipliği yapıyor. Müdavimleri arasında yerli ve yabancı devlet adamları, akademisyenler, sanatçılar, sporcular bulunan; Tarihi Yarımada’yı ziyaret eden turistlerin de öncelikli uğrak yerleri arasında yer alan Sultanahmet Köftecisi, bu yıl farklı olarak 700 kilometre uzakta, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde ders konusu oldu. Yrd.Doç.Dr. Çiğdem Karakaya, Öğretim Görevlisi Dr. Fulya Erendağ Sümer ve Araştırma Görevlisi Zuhal Gökdemir’in verdiği 2. Sınıf Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında, Mediterranean Ajans bünyesindeki öğrenciler Oğuzhan Kısa, Büşra Karbal, Cahit Özdemir, Ali Bal, Sergen Özdemir, Gülnaz Uysal, Şeyma Cin, Ceren Özdoğan ve Murat Sezen, 7 ay boyunca tarihi işletmenin kurumsal iletişim çalışmalarını yürüttü.
100 İSTANBULLU’DAN 63’Ü EN AZ 1 KEZ UĞRAMIŞ
İstanbul’a giderek anket çalşmaları yapan öğrencilerden Oğuzhan Kısa, kendilerinden kurulduğu günden bugüne gelenekselliğini korumuş, tarihi bir işletme seçmelerinin istendiğini belirterek, “Yaptığımız araştırmalar sonucu, çok sayıda taklitçisi olmasına karşın ürünlerinin lezzetini bir asır boyunca koruyan, geleneksel değerlerine verdiği önemle dikkat çeken Tarihi Sultanahmet Köftecisi-Selim Usta’yı seçtik. İstanbul’da yaptığımız bir ankette, her 100 İstanbullu’dan 63’ünün en az bir kez Sultanahmet Köftecisi’nde yemek yediğini belirledik. Yani neredeyse 10 milyon kişinin uğrak yeri olan bu mekanın gıyabında da olsa kurumsal iletişim çalışmalarını yürütmek heyecan vericiydi” diye konuştu.
4. KUŞAK TAM KADRO İŞBAŞINDA
Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, gerek müesseseye bizzat gelen gerek telefon ya da mail yoluyla kendilerine ulaşan öğrencilere ve araştırmacılara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yaptıkları kurumsal iletişim çalışmalarından işletme olarak yararlanacaklarını kaydeden Tezçakın, resmi davet olması halinde mayıs ayı sonunda yapılacak sunuma katılabileceğini bildirdi.
Öte yandan, 100’üncü yılını kutlamaya sadece 5 yıl kala Sultanahmet Köftecisi’nde tarihi bir an daha yaşanıyor. Timur Tezçakın ve Sinan Tezçakın’ın ardından 4. kuşağın son temsilcisi Mert Tezçakın da Sultanahmet Köftecisi’nde iş başı yaptı. Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Mert Tezçakın, Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu’nda yerini aldı. Şirketin Yurtdışı İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapacak olan Mert Tezçakın, ABD’de şube açılması ve marketlerde dondurulmuş ürün satımının hedeflendiği “Haydi Amerika’ya” projesini hayata geçirecek ekibe ileri de başkanlık etmek üzere görevine başladı.