TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara bölgesi elemelerinde dört dalda birincilik, üç dalda üçüncülük elde ederek yarışmaya damgasını vurdu.
Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemeleri, dün Türkiye çapında 12 bölgede gerçekleştirildi. TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, sekiz ilin katıldığı Ankara bölgesinde 4 dalda birincilik, üç dalda üçüncülük elde ederek toplam yedi dereceyle yarışmaya damgasını vurdu. Bilgisayar dalında Engin Esen ve Orhan Asan, kurumsal Ffzik dalında Barış Volkan Gürses, uygulamalı fizik dalında Ayhan Okuyan ve sosyoloji dalında Büşra Bilge bölge birincisi olarak Mayıs ayında Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye elemesine katılmaya hak kazandılar.
TED Ankara Koleji’nde 2007-2008 öğretim yılında uygulamaya geçen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nda öğrenim gören öğrenciler, 10. sınıftan itibaren proje ve araştırma hazırlama teknikleri dersini zorunlu ders olarak alıyor ve haftada 4-6 saat TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’na hazırlık çalışmalarına katılıyorlar. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirme amacıyla kurulan program, her yıl TÜBİTAK’ta elde edilen derecelerle bu alandaki iddiasını ortaya koyuyor.