Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Gazi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, İnşallah bugün ödül alan arkadaşlar devamını getirir ve Türkiye şampiyonluğunu alırlar. Alamasalar bile ümitlerini kaybetmesinler, bu az bir başarı değil. İleri de çok büyük araştırmacılar, bilim adamları olacaksınız. Buna şüphemiz yok” diye konuştu.
Düzenlenen törende Prof. Dr. Büyükberber, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.