Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Muğla’nın Milas ilçesinde bir ortaokulda görev yapan beden eğitimi öğretmeni İlknur Keskin’in öğrencilerine canlı ders verdiği sırada, kapıyı çalarak içeri giren bir grubun saldırısına uğramasına tepki gösterdi. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Geylan, “Öğretmene uzanan eller kahrolsun” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, bir kadın öğretmene, annesine, eşine ve hatta çocuklarına kalabalık bir grupla yaralayıcı silahlarla saldıranların en ağır cezaya çarptırılmasını isteyerek, “MEB’in bu olayla ilgili hukuki süreci yakından takip etmesini ve eğitim çalışanlarına şiddeti önleyecek yasal düzenlemeleri artık hayata geçirilmesi için adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Şiddeti önleyici tedbirlerin alınmadığı taktirde eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilemeyeceğine vurgu yapan Geylan, “Bu ülkenin gelişmesinin lokomotifi olan eğitim çalışanlarımızı koruyamazsak, eğitimcilere şiddet uygulayanlar hakkında caydırıcı müeyyideler getirmezsek, suç işleyenin yanına kar kalmaya devam ederse, eğitim alanında şiddetin önüne geçemez, hedeflediğimiz noktaya hiçbir zaman ulaşamayız” değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Geylan, Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasını içeren bir yasa teklifi hazırladıklarını ve bu teklifin Iğdır Milletvekili Sayın Yaşar Karadağ tarafından TBMM Başkanlığı’na iletildiğini hatırlatarak, yasa teklifinin tüm siyasi partilerin desteği ile TBMM’de görüşülüp, kabul edilmesini istedi.

Milli Eğitim bakanlığının bu olayla ilgili hukuki süreci yakından takip etmesini ve eğitim çalışanlarına şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi için adım atılması gerektiğini belirten Geylan, “Canlı ders yaptığı esnada öğretmenimize ve ailesine saldıran mahluklara soruyorum: Nasıl bir türsünüz? Bu toplum, Hz. Ali’nin sözüyle, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışının hakim olduğu bir medeniyetin mirasçısıdır. Bir kadın öğretmenimize, annesine, eşine ve hatta çocuklarına kalabalık bir grupla yaralayıcı silahlarla saldıran bu insan görünümlü bu yaratıklar en ağır cezaya çarptırılmalılar ki, bundan sonra benzeri arsızlıklara ibret olsun. Ayrıca Milaslı vatandaşlarımızın da öğretmenimize sahip çıkacağını ve öğretmene uzanan bu kirli ellere karşı yek vücut tavır alacağına yürekten inanıyorum. Öte yandan MEB’in bu olayla ilgili hukuki süreci yakından takip etmesini ve eğitim çalışanlarına şiddeti önleyecek yasal düzenlemeleri artık hayata geçirilmesi için adım atmasını bekliyoruz. Şunu da belirtmek isterim ki; hatırlanacağı üzere Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasını içeren bir yasa teklifi hazırlamış ve bu teklif Iğdır Milletvekili Sayın Yaşar Karadağ tarafından TBMM Başkanlığı’na iletilmişti. Bu noktada talebimiz daha fazla zaman kaybedilmeden yasa teklifinin tüm siyasi partilerin desteği ile TBMM’de görüşülüp, kabul edilmesidir. Aksi taktirde eğitim çalışanlarına yönelik şiddetinin önüne geçilemez” ifadelerini kullandı.