Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine LYS deneme kitabı dağıttı.
Osmangazi Belediyesi, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, üniversite sınavına girecek lise son sınıf öğrencilerine Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) deneme kitabı desteğinde bulunuyor. İçerisinde matematik ve geometri derslerinden toplam bin 2 bin 600 sorunun yer aldığı deneme kitapları, ilçedeki okullarda eğitim gören 6 bin 500 lise son sınıf öğrencisine dağıtılacak.
Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Levent ile birlikte Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi’nde lise son sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak her sene lise son sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık kitabı dağıttıklarını söyledi. Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak eğitim alanında yapılan yatırımlara büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda ilçemizde bulunan 250 okulun 200’üne çeşitli hizmetlerde bulunduk. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri adına iki okul inşa ediyoruz. Hamitler Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden Uluslararası Murad Hüdavendigar Mahallesi, Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilmiş en büyük okulu olacak. Ayrıca, Mehmet Akif Mahallesi’nde 24 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu’nu da kısa sürede inşa edeceğiz” dedi.
Dündar, “Gençlerimizin eğitimlerine katkı sağlamak adına lise son sınıf öğrencilerimize LYS kitabı dağıtıyoruz. Doğru cevaplanmış bir sorunun ne getireceği hiç belli olmaz. Öğrencilerimiz, dağıtmış olduğumuz kitaplardan öğrendikleri bir soru ile üniversite sınavında on binlerce kişinin önüne geçebilir, istedikleri üniversiteyi kazanabilir. İnşallah tüm öğrencilerimiz üniversite sınavında başarılı olurlar. İstedikleri üniversite ve bölümü kazanarak hayallerini gerçekleştirirler” diye konuştu.
Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şahin de, Osmangazi Belediyesi tarafından dağıtılan kitapların öğrencilere büyük katkı sağlayacağını belirterek, Başkan Dündar’a öğrencilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.