Her fırsatta eğitime ve öğrencilere verdiği önemi dile getiren Vali Yazıcı, başarılı öğrencileri 4 gün sürecek olan İstanbul gezisine gönderiyor.

2015/2016 Eğitim-Öğretim yılı başında Atatürk Ortaokulu ile İstiklal Ortaokulu ziyareti sırasında başarılı olanları ödüllendireceği sözü veren Vali Yazıcı, TEOG 8. Sınıf Merkezi Sistem Ortak Sınavında başarılı olan öğrencileri İstanbul'a geziye gönderiyor.

Başarı öğrencileri makamında kabul eden Vali Yazıcı onlarla yakından ilgilendi. Gezinin, Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirileceğini belirten Vali Yazıcı, 20 öğrencinin 7 görevli eşliğinde 'megakent'te çeşitli aktivitelerde bulunacağını kaydetti.



EĞİTİM BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
Valilik olarak eğitime çok önem verdiklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Eğitim bizim birinci önceliğimiz. Öğrencilerimizin eğitim seviyesini ne kadar yükseltirsek ilimiz ve ülkemiz için en hayırlı iş olacaktır. Söz verdiğimiz gibi başarılı öğrencilerimizden 20 çocuğumuzu İstanbul'a geziye gönderiyoruz. İstanbul'un tarihi ve görülmesi gereken mekânlarını ziyaret edecekler "şeklinde konuştu.



HEDEFİMİZ GÜLÜMSEYEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK
İstanbul'da tarihi-turistik yerleri ziyaret ederek kent gezisi gerçekleştireceklerini aktaran Vali Yazıcı, " Yeni yerler görmek, farklı kültürlerle, sosyal hayatlarla tanışmak ve en önemlisi yurdumuzun her yeri birbirinden anlamlı olan tarihi ve kültürel dokularını sentezleyebilmek adına bu tür gezileri desteklemekteyiz. Kişisel ve eğitimsel başarılar dikkate alınarak, bu tarz ödüllendirmeler devam edecek. Dolayısıyla sizler geri döndüğünüzde gördüğünüz yerleri ve edindiğiniz deneyimleri arkadaşlarınıza anlatırsanız, önümüzdeki dönem öğrencilerimiz birbiri ile adeta yarışacaktır. Hedefimiz gülümseyen çocuklar yetiştirmek olmalıdır " dedi.

BİR MEKTUP
Vali Yazıcı, çocuklardan İstanbul gezisi izlenimleri hakkında birer mektup yazarak kendisine iletmelerini de istedi.
Toplam 20 öğrenci ve 7 görevliden oluşan kafile 27 Ocak 2016 Çarşamba günü yola çıkacak.
Aralarında ilk kez il dışına çıkanların da bulunduğu öğrenciler, "Eğitime büyük önem veren Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'ya çok teşekkür ediyoruz "dediler.



Gerçekleşen ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Hut, İstiklal Ortaokulu Müdürü Mehmet Yazıcı, Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nakiye Cerrah da hazır bulundu.