Çaybaşı Ortaokulu’nun “Avrupa Vatandaşı Olarak Geleceğimi Seviyorum” isimli projesi dahilinde Bursa’ya gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, projeye destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Çocukların okulu erken bırakmasını önlenmesi, köyden daha fazla üniversite, yüksekokul ve lisans mezunu çıkması maksadıyla geliştirilen projeye İtalya, Fransa, Portekiz, Polonya, Bulgaristan ve Romanya’dan 50 öğrenci ve öğretmen katıldı. Bir hafta süreyle tiyatro, gezi, anket, kısa film, sunum, araştırma, drama ve resim faaliyetlerini kapsayan projeye katılan konuklarıyla birlikte, kendilerine destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret eden proje koordinatörü Tülay Ustaoğlu, “Okulumuzun en büyük meselesi, öğrencilerin geleceğe yönelik hedeflerinin olmaması veya hedef belirlemeyi bilmemeleri. 2014-15 eğitim öğretim yılında geliştirdiğimiz “Avrupa vatandaşı olarak geleceğimi seviyorum” isimli projemizle Avrupa Birliği Comenius projesine başvurduk ve kabul edildik. Projemizle ilgili olarak 6 ülkeyle ortaklık sağladık” dedi.
Başkan Dündar, böyle bir proje geliştirerek, öğrencilerin gelişimine yön veren Çaybaşı Ortaokulu idarecilerini tebrik ederek, “6 farklı ülkeden öğrencinin bir araya gelmesi, öncelikle dünya barışı adına, insanların birbirini tanıması adına atılacak en büyük adım. Birbirimizi tanımadan, başkalarının söyledikleri ile hareket etmek, kişilere ve olaylara ön yargıyla bakmamıza neden olur. Bir araya gelip insanlar birbirini tanıdığı zaman, kendi özgür düşüncesiyle o ülke insanı hakkında karar verir. Sonuçta hepimiz insanız. Farklı renk ve kültürden olmamız bizim isteğimizle olan şey değildir. Sizler şanslı çocuklarsınız. Bu yaşta bir çok farklı insanı ve kültürü tanıma fırsatı buldunuz. Bu sizin hem öğrenim, hem de iş hayatınızda başarıya ulaşmanızda önemli bir yol açacaktır” dedi.