Gaziantep’teki bir ilkokulda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin 2 ay süren çalışmaları sonunda ortaya çıkarttıkları eserler için sergi açıldı.
Mevlana İlkokulu zihinsel engelliler sınıfı öğrencilerinin 2 aylık emeklerinin ürünü, bir alışveriş merkezinde sergilendi. Mozaiklerden yapılan eserler ziyaretçilerini beklerken, çalışmaların öğrenciler arasındaki kaynaşmayı arttırdığı belirtildi.
Sergi ve öğrencilerin çalışma ortamları hakkında bilgi veren Mevlana İlkokulu Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Yusuf Bağcı, "Mevlana İlkokulu Özel A sınıfı öğrencileri, arkada gördüğünüz gibi sergi çalışması, mozaik çalışması hazırladık. Bu çalışma zaten Gaziantep’e özgü olan bir çalışma, mozaik çalışması. Bu çocuklarımız diğer çocuklar gibi değiller, hafif zihinsel engelli olan çocuklar. Mevlana İlkokulu olarak böyle bir çalışma yaptık. İki aylık çalışma süresinde toplam 26 eser çıkarttık. Gaziantep’te de bu ikinci sergi oldu. Buradaki en önemli amacımız, zihinsel engelli çocukları bir arada tutmak ve onların kaynaşmalarını sağlamaktı. Bu çalışmayla da zaten bu kaynaşma oldu. Eğitim anlamında gereken çalışmalar yapıldı ve sağlandı. Toplamda bu eserleri 14 öğrenci yaptı ama diğer öğrenciler de bu çalışmalara katkı sağladı. Bu çalışmaların yarısından fazlasını 4 öğrencim yaptı. Bu çalışmalardaki amacımız bu çocuklara katkı sağlamak, gelir elde edebilmek. En önemli amacımız zaten bu. Çünkü bu çocuklar maddiyattan yoksunlar. Çok fazla gelirleri yok. Hem onlara katkı sağlamak hem de gelişmelerini sağlamaktır. Dün serginin açılışını yaptık. Daha çok akşamları ilgi oluyor. Bugün de saat 10.00’da başladı ve akşama doğru daha fazla ilgi oluyor” dedi.
Sergide satılacak eserlerden elde edilen gelirlerin, öğrencilerin özel hayatlarındaki ihtiyaçlarının teminii için kullanılacağı belirtildi.