Enerji düzenlemesi alanında dünyanın önde gelen konferansı olan 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu’nda Enerjisa’nın dağıtım alanındaki öncü ve örnek uygulamaları paylaşıldı.
Kamu ve özel sektörün yabancı ve yerli tüm paydaşlarını, üst düzey temsilcilerin, enerji düzenleyicilerinin yanı sıra enerji şirketlerinin, uzmanların, akademisyenlerin, politikacıların da katıldığı 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu’nda önümüzdeki dönem için kısa ve uzun vadede enerji ve enerji düzenlemesi konusunda politikalar ve vizyonlar hakkında konuşuldu. Dünya enerji piyasalarında oldukça saygın bir yere sahip olan konferansın altın sponsorlarından biri olan Enerjisa’nın CEO’su Yetik K. Mert, “Dünya enerji piyasalarının takip ettiği bu büyük organizasyonun bu sene Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ev sahipliği ile ülkemizde yapılması Türkiye enerji sektörünün potansiyelini global sektör oyuncularına anlatmak adına değerli. Sektörün öncü oyuncularından biri olarak, enerjiye erişim hakkı, yatırım ortamının iyileştirilmesi, düzenleyici kurallar ve düzenlemelerin şeffaflığı gibi tüm sektör oyuncularını ilgilendiren bu önemli başlıkların ele alındığı WFER’i destekliyoruz” dedi.
Dün düzenlenen gala yemeğinde EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konferansa gösterdiği destekten ötürü Enerjisa CEO’su Yetik Kadri Mert’e teşekkür plaketi verdi. Program içeriğindeki “Dağıtım Şirketlerinin Gelecekteki Rolü” başlıklı oturuma Türkiye’de elektrik dağıtım alanında öncü ve örnek uygulamaları hayata geçiren Enerjisa’nın Dağıtım Şirketleri (Başkent, AYEDAŞ, Toroslar) Genel Müdürü Kıvanç Zaimler, bu alandaki deneyimleri paylaşmak üzere konuşmacı olarak katılım gösterdi. Zaimler, Türkiye’nin elektrik dağıtım sektörünün akıllı şebekeler konusunda temel gereksinimi olan SCADA, Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemleri gibi uygulamaları büyük ölçüde tamamladığını belirterek, Türkiye’nin akıllı şebekeler yol haritası ve haberleşme altyapısının şebekeye entegrasyonunun önemine ve önümüzdeki dönemde atılması gereken adımlara da değindi.
25 Mayıs’ta başlayan ve 28 Mayıs 2015 tarihine kadar sürecek olan konferansta Enerjisa standında ziyaretçilerini bekliyor olacak.