Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, İzmir programı kapsamında İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti. Büyükelçi Bass, İzmir ile ABD’nin eskiye dayanan bir dostluğu olduğunu söyledi.
İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, odayı ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ı makamında ağırladı. İzmir’in Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Büyükelçi Bass, “İzmir, Türkiye’nin önemli bir kenti ve ABD ile ikili ilişkilerde önemli bir yer tutuyor. Bu kentin geçmişteki yoğun ekonomik tarihinden dolayı İzmir ile Amerika’nın eskiye dayanan bir dostluğu var. ABD’li firmaların kentteki mevcudiyetini de görebiliyoruz” dedi.
Amerikalı turistlerin İzmir’i çok sık ziyaret ettiğini ifade eden Bass, “İzmir’deki her paydaşla yakın ilişkiler içerisinde çalışmak ve ilişkilerimizi her zaman daha da güçlendirmeyi diliyoruz” diye konuştu.
İzmir ile Amerika’nın önemli bir ticari faaliyet içerisinde olduğunu vurgulayan İZTO Başkanı Demirtaş da, “İzmir’den Amerika’ya ihracatımız 2014 yılında 635 milyon dolar, ithalatımız 511 milyon dolar. Amerika ile toplam 1 milyon 176 bin dolarlık ticaretimiz var” ifadelerini kullandı.