Ak Gıda, yapılan açıklamada halka arzın iptal edildiği duyurdu.
Yıldız Holding’in iştiraklerinden Ak Gıda’nın bugün gerçekleşecek olan talep toplama iptal edildiğini bildirdi. Hisselerin blok satış yoluyla satmaya karar verdikleri ve bu kapsamda bugün hisse satış sözleşmesinin imzalandığını açıklayan Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndaki (KAP) açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ("Şirket") halka arz izahnamesi T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’nun 28.04.2015 tarihli ve 11/511 sayılı toplantısında onaylanmış, ve 29.04.2015 tarihinde kamuya açıklanmıştı.
Yıldız Holding A.Ş. tarafından Şirketimize sunulan bilgi çerçevesinde, halka arzda pay satan ortaklar olan, Yıldız Holding A.Ş., Mustafa Latif Topbaş, Eaton Capital Fund, Ahmet Afif Topbaş, Zeki Ziya Sözen ve Firdevis Çizmeci’nin halka arz işlemini iptal ettiği, ve paylarını Groupe Lactalis firmasına blok satış yoluyla satmaya karar verdikleri ve bu kapsamda 6 Mayıs 2015 tarihinde bir Hisse Satış Sözleşmesi imzalandığı öğrenilmiştir. Bu çerçevede 6 ila 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan talep toplama işlemi gerçekleşemeyecektir".