Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Biriminin (AR-GE) derlediği verilere göre, Antalya’ya mayıs ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 9,1 düşüşle 1 milyon 346 bine geriledi, yılın beş aylık döneminde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 10,38’lik azalmayla 2 milyon 494 bine indi. Antalya, yılbaşından bu yana 290 bin dolayında yabancı ziyaretçi kaybetmiş oldu.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Biriminin (AR-GE) derlediği verilere göre, beş aylık dönemde, Almanya’dan gelenlerin sayısı yüzde 13,4 artışla 870 bine çıktı. Düşüşün yüzde 32’yi bulduğu Rusya pazarında ziyaretçi sayısı 802 binden 542 bine geriledi. Antalya’nın güçlü pazarları arasında yer alan Hollanda, İsveç, Belçika, Ukrayna, Danimarka, Norveç, İran, Fransa, İsviçre, Kazakistan gibi ülkelerden gelişler önemli oranda azalırken, Almanya gibi yükseliş eğiliminde olan pazarlar arasında Finlandiya, Polonya ve İngiltere gibi ülkeler yer aldı.
Verilere göre, kayıplar Rusya pazarında 260 bin kişiyi bulurken, bu açığı, Almanya’da dahil olmak üzere 10 önemli pazar kapatamadı. Almanya’daki 102 bin kişilik artış, Rusya pazarının ancak yüzde 39’unu karşılayabildi.