İstanbul, 15 Mayıs () - ING Grubu ve IPSOS’un, finansal teknolojiler üzerine yaptıkları araştırmaya göre Türkiye, bireylerin bütçe planlaması için bilgisayar programlarından yardım almaya en olumlu bakan ülkelerin başında geliyor.
ING ve IPSOS’un Türkiye dahil 15 ülkede 14 binden fazla kişinin katılımıyla yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de her üç kişiden ikisi bir bilgisayar programı aracılığıyla harcama alışkanlıklarının analiz edilip, daha iyi bir bütçe planlaması için öneriler almaktan memnun olacaklarını söyledi.
Araştırma sonuçları, tüm dünyada bireylerin yeni teknolojilere adapte olmak için zamana ihtiyaç duyduğunu ve bu süreçte paralarının kontrolünü ellerinde tutmak istediklerini ortaya koyuyor. Sonuçlara göre, Türkiye’de yüzde 65’lik bir kesim bir bilgisayar programı aracılığıyla harcama alışkanlıklarının analiz edilip, daha iyi bir bütçe planlaması için öneri almak istediklerini söylerken, bilgisayarların kendileri için yatırım işlemi yapmalarını isteyenlerin oranı ise yüzde 30 oldu. Avrupa genelinde de benzer yanıtlar verilirken, tavsiye almaktan memnun olacağını belirtenlerin oranı yüzde 38, bilgisayarların kendileri için işlem yapmasını isteyenlerin oranı yüzde 18 olarak belirlendi.
Araştırmaya göre bireyler, bankalarının kendilerine en güncel teknolojik seçenekleri sunmalarını istiyor. “Bankalar en son teknolojileri müşterilerine sunmalı” diyen katılımcıların oranı Avrupa genelinde yüzde 73, ABD’de de yüzde 71 olurken, Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 89’u, bankasının en güncel teknolojik ürün ve hizmetleri sunmasını talep ediyor.

En güvenilir güvenlik araçları iki faktörlü doğrulama ve parmak izi tanıma

Araştırmada iki faktörlü doğrulama, bireylerin dijital işlemlerde en güvenilir buldukları güvenlik aracı olarak öne çıktı. Katılımcılar arasında ABD ve Avrupa genelinde iki faktörlü doğrulamayı güvenli bulanların oranı sırasıyla yüzde 69 ve yüzde 70 olurken, Türkiye’de bu oran yüzde 79 olarak hesaplandı. Türkiye’de iki faktörlü doğrulama aracını yüzde 72 ve yüzde 71 ile sırasıyla parmak izi tanıma ve şifre takip etti.