Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “Hedefimiz yüzde 100 sağlıklı ürünü tüketiciye ulaştırılmasını sağlayacak ve aynı zamanda normal yöntemlerle sadece tanıtmak amacını aşmayan reklam yöntemlerine ulaşana kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Rixos Otel’de gerçekleştirilen 18. Geleneksel Tüketici Ödülleri törenine katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Canikli, insanları gerçek olmayan reklam bombardımanından ayıklayacaklarını ifade ederek, “Bütün bunları tüketici adına birileri yapması gerekiyor, işte biz bakanlık olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir ara televizyonlarda bal reklamları vardı. Hakikatten sunumları çok güzel, işte toplum tarafından bilinen insanlar ballandıra ballandıra anlatıyor. Binlerce insan da satın alıyor, çok da ucuz. Analizlerini yaptık, hepsi sahte çıktı. Hatta bazıları o kadar ileri gidiyor ki arıyla hiçbir ilişkisi yok. Şurup kullanıyor. İşte bizim burada devreye girmemiz gerekiyor. Dolayısıyla o reklamı yasaklıyoruz. Şuanda hiçbir yerde bu tarz bal haberleri göremezsiniz. Yerel kanallar olduğu zaman bile bize haber geliyor. Hemen reklamı durduruyoruz, sonra analiz ediyoruz” şeklinde konuştu.
‘Tedbir olarak tüketiciyi korumamız gerekiyor’ diyen Canikli, “İnsanları yanlış yönlendiriyorlar, kandırıyorlar. İradelerini fesata uğratıyorlar. İnsanların tercihlerini haksız bir şekilde değiştirmelerinin önlemini alıyoruz. Hedefimiz yüzde 100 sağlıklı ürünü tüketiciye ulaştırılmasını sağlayacak ve aynı zamanda normal yöntemlerle sadece tanıtmak amacını aşmayan reklam yöntemlerine ulaşana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Doğru bilgilerin tüketiciye verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.