TÜYAP Bursa Fuarcılık ve Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği iş birliğiyle düzenlenen Balkan Ticaret Fuarı, 13-16 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Fuarın Balkan ülkeleriyle ticareti artırması bekleniyor.
Fuar hakkında düzenlenen basın toplantısına TÜYAP Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan katıldı. Ersözlü, “İlk defa düzenlenecek olan bu fuar, Balkanlar ile Türkiye arasında ticaret köprüsünü güçlendirecek. Balkan ülkelerinin hemen hemen tamamından ziyaretçilerimiz olacak. Bu fuarda şehircilik, belediyecilik ve altyapı gibi konuların yer alacağı bir konsept hazırlandı. Toplam 98 firma iştirak edecek. İkili iş görüşmeleri bugünden itibaren başladı ve önümüzdeki süreçte de devam edecek. Yüzün üzerinde belediyenin de iştirakını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.
Ersözlü, fuarda “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”, “Balkan Ülkelerinde Yatırım İmkanları” ve “Belediye Üniversite İş Birliği” konulu seminerler yapılacağını anlattı. BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur da, “Aslında bütün bu çalışmalar bundan yaklaşık bir sene önce nasıl daha başarılı olabiliriz düşüncesiyle başladı. Balkanlar’da bilhassa altyapı ile ilgili çalışmalar yapmamıza yönelik talepler vardı. Neredeyse 100 firmaya ulaştık. Bu, fuarın ilk olduğu dikkate alındığında büyük bir başarı. Bu fuarın önümüzdeki yıllarda devam etmesini planlıyoruz. Kurumlar ile iş birliğine çok önem veriyoruz. Bütün Bursa’nın yararlanabileceği paneller düzenliyoruz. Üniversite ve belediye iş birliğiyle atıkların çevreye uygun şekilde değerlendirilmesine kadar pek çok faydalı paneller gerçekleştirilecek” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ise, Balkanlar’ın ticaret kapasitesinin 1 milyar doların altında olduğunu, bunun fuarla daha da artacağına inandıklarını belirtti.