Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, koalisyonlu bir hükümet kurulması halinde Orduluların halen devam eden yatırımlar ile siyasi partiler tarafından vaat edilen hizmetlerin gerçekleşmeyeceği konusunda endişeli bir bekleyişe girdiğini belirterek, “Yatırımlar devam etmeli, verilen sözler yerine getirilmelidir. Bunu dikkate almayan partiler faturayı öder” dedi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, 7 Haziran seçimlerinde milletin tek başına iktidarı hiçbir partiye uygun görmediğine dikkat çekti. Ordu’nun 13 yıllık dönemde ulaştırma alanında büyük yatırımlar aldığını, Karadeniz Sahil Yolu, Ordu-Giresun Havaalanı, Ünye Çevre Yolu gibi yatırımların kazandırıldığını, halen Karadeniz-Akdeniz Yolu, Çevre Yolu ve iç bölgelere ulaşan bağlantı yollarında yoğun bir çalışma yapıldığını belirten Ünal, yine AK Parti’nin yeni dönemde hızlı tren, raylı sistem ve liman vaatleri olduğuna dikkat çekti. Koalisyonlu bir hükümet döneminde bu yatırımların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda Orduluların kafasında soru işareti belirlediğini ifade eden Ünal, “Bu yatırımlar Ordu ili açısından hayati öneme sahip yatırımlardır. Devlette devamlılık önemlidir. Türkiye zayıf ve güçsüz bir ülke değildir. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bu yatırımların aynı şekilde devam etmesi, verilen sözlerin takip edilmesi ve Ordu’ya kazandırılması önemlidir. Dolayısıyla hükümet kuracak partilerin bu konuda hassas olması gerektiğini, Orduluların bu talebini ve beklentisini ciddiye almasında fayda görüyoruz” diye konuştu.
Ünal, koalisyonlu bir hükümet kurulacağı gibi bir siyasi ortam oluştuğuna da dikkat çekerek, “Koalisyon kurulacak gibi görülüyor. Ülkemizin menfaatlerine göre davranılmalıdır. Bunu göz önüne almayan partiler bunun faturası öder. Ülke menfaati parti menfaatinden önemlidir” şeklinde konuştu.