Milyonlarca insan Ramazan Bayramı’nın heyecanını yaşarken, Eskişehir’de kuaför ve berberlerde bayram öncesi hareketlilik başladı.
On bir ayın Sultanı Ramazan ayının sonuna gelinirken, vatandaşlar da bayram hazırlıklarına başladı. Bazı vatandaşlar günler öncesinden bayram alışverişini yaparken, kimisi de gelecek misafirleri için tatlılarını, şerbetlerini hazırlamaya başladı. Tüm bunların yanında kişisel bakımlarını da ihmal etmeyen vatandaşlar, bayrama az bir süre kala soluğu kuaför ve berberlerde aldı. Bayram öncesi erkekler saç ve sakal bakımına özen gösterirken, kadınlar da saç bakım ve makyajlarının yanı sıra manikür ve pedikür yaptırıyor. Müşteri yoğunluğu artan berber ve kuaförler de, gece geç saatlere kadar çalışarak müşterilerinin bakımlarını gerçekleştiriyor.
Eskişehir’de bir erkek berberinde çalışan Selçuk Topkaya, bayram öncesi ciddi yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Topkaya, "Bayram haftasına girdik. Yoğunluk illaki var, randevulu çalışıyoruz. Randevulu çalıştığımız için çok fazla zorluk yaşamıyoruz ama yine de yoğunluklar başladı. Yoğunluk olduğu için randevularımızı iki gün önceden alıyoruz. Bayram öncesi kişiye özel kesimler, saç sakal tıraşları, cilt bakımı ve manikür-pedikür yapıyoruz" dedi.