Bölgede mutfak aksesuarı üretim yapan tek firma olan Yelkenciler birçok büyük otel ve restoranların mutfak setlerin Rize’de hazırlıyorlar.

40 çalışan personel ve üretimde Karadeniz bölgesinde tek olan Yelkenciler firması bölgede ve ülke genelinde çeşitle yurt, Otel ve restoranların mutfak aksesuarlarını yaptığı Gürcistan ve Rusya ”da çeşitle kurum ve kuruluşların işlerini yapmaya devam ediyor.



Şirket Müdürü Recep Kal 60 yıldır endüstriyel anlamda dayanıklı tüketim malları ürettiklerin belirterek “ Uluslararası pazarlarda sesimizi fazla duyuramadık, Trabzon, Giresun, Samsun, İstanbul ve çeşitli illerde büyük oteller ve restoranlar le bazı yurtların mutfak setler ve endüstriyel malzemeler üretiyoruz, bunun dışında Batum, Tiflis ve ilimize 3 bin 300 km mesafede olan Rusya’nın en uzak köşesin de bile Yelkenciler firmasının imzası var. Ürünlerimiz arasında çelik kaplama dolap, fırın, Ocak ve mutfak aksesuarları bulunmakta. Firmamız bu konuda iddialı ve garanti veren firmaların başında yer almakta” dedi.