Bursa Berberler Odası’nın düzenlediği toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, esnafın her zaman güçlü olmasın gerektiğini belirterek, “Esnafımızı desteklemezsek Türkiye’de her şey yerle bir olur” dedi.
Bursa’daki berber esnafının sıkıntıları toplantıda ele alındı. Bursa Berberler Odası’nın Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık ve BESOB Başkanı Arif Tak katıldı. Berberler Odası üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, berberlerin yaptığı işin önemine işaret etti. Berberlerin yaptığı işin çok kıymetli olduğunu belirten Bozbey, “Berberler insanların müdavimi olduğu çok az yerlerden biridir. Berberler pek sık değiştirilmez. Çünkü herkes kendisini berberinde rahat hisseder” diye konuştu.
Bursa’daki berberlere işlerini hijyen kuralları içinde yaptıklarını belirten Bozbey, “İşinizi hijyen kuralları içinde yapmanız ayrı bir güzellik. Çünkü eğer hata yaparsanız bu belki bir kişinin hayatını etkileyecek” dedi.
Esnafın meselelerine dikkat çeken Başkan Bozbey, “Çünkü esnafımızı ayakta tutmak, güçlü kılmak zorundayız. Eğer onları ortadan kaldırırsak inanın bana Türkiye’de her şey yerle bir olur. Onun için esnafı ayakta tutmanın, esnafla birlikte onların sorunlarını çözmenin mücadelesini hep birlikte vermek zorundayız. Hem yerel yöneticiler, hem genel yöneticiler, hepimiz taşın altına elimizi koyarak o taşı hep beraber kaldırmalıyız. Biz de bunu yapıyoruz ve her zaman hem sizlerin hem de esnaf teşkilatımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz”.
Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, Başkan Mustafa Bozbey’e esnaf teşkilatına katkıları dolayısıyla teşekkür plaketi verdi.