Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer başkanlığındaki Türkiye heyeti, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Genel Sekreteri Houlin Zhao ile görüştü.
Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı ve BTK Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer başkanlığındaki Türkiye heyeti, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Genel Sekreteri Houlin Zhao ile görüştü. BTK’dan yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Houlin Zhao yeni görevi nedeniyle tebrik edildiğini ve ITU’nun 150 inci yılı nedeniyle kutladığı bildirildi.
Açıklamada, ITU’nun önümüzdeki dört yıllık dönemde gündeminde olan önemli konularda Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmaların da görüşüldüğü ziyarette, ITU Genel Sekreteri tarafından Türkiye’nin Konsey üyesi olarak güçlü ve etkili bir ülke olduğu ifade edilirken, çalışmalara sağlanan katkıdan memnuniyet duyulduğu ifade edildi.
Görüşmede, ITU’nun temel hedefleri arasında yer alan insan kaynağının geliştirilmesi yönündeki çalışmalara katkı niteliğinde BTK tarafından muhtelif ülkelerin katılımı ile yürütülen uluslararası eğitim faaliyetleri de gündeme geldi. ITU tarafından geçmiş yıllarda söz konusu eğitimlere katkı sağlamasından memnuniyet duyulduğu ifade edilmiş ve önümüzdeki dönemde yapılacak eğitim programlarında, ITU’nun uzmanlarının davet edileceği belirtildi.