Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), genişletilmiş sektörel analiz toplantıları ile sektörlerin yol haritalarını belirlemeye devam ediyor. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, toplantılar sayesinde Bursa iş dünyasının sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırırken, firmalara da yeni bir vizyon kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden Bursa’da iş dünyası temsilcileri, BTSO Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantıları’nda buluşuyor. Toplantılar ile iş adamları, kendi sektörlerine ilişkin son gelişmeleri değerlendirme fırsatı buluyor. Orman ürünleri ve hafriyat sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yer aldığı 34 ve 36’ncı meslek komitelerinin ‘Genişletilmiş Sektör Analiz Toplantısı’ Altıparmak Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, komite üyeleri, orman ürünleri ve hafriyat sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.
SEKTÖRLERİN YOL HARİTALARI BELİRLENİYOR
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Umutkan, meslek komiteleri çalışmalarının BTSO’nun projelerine öncülük ettiğini belirterek, “Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantıları ile sektörlerimizi detaylı olarak inceleme fırsatı yakalıyoruz. Mesleklerimizdeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini detaylı olarak masaya yatırıyoruz. Son olarak hafriyat ve orman ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımız ile bir araya geldik. Komite üyelerimiz ve firma temsilcilerimiz ile aynı masa etrafında buluşarak, sektörlerimizi detaylı olarak değerlendirme fırsatı bulduk” dedi.
RUSYA’DAKİ FUARA DAVET
34. Meslek Komitesi Toplantısı’nda kereste sektöründe faaliyet gösteren firmaların beklentileri dile getirildi. Komite üyeleri, sektörde faaliyet gösteren firmaların bir arada bulunacağı bir bölgeye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Toplantıda komite üyelerine ayrıca BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Rusya’nın Krasnoyarsk kentinde Eylül ayında düzenlenecek Expodrev Ahşap Sanayi Fuarı ile ilgili olarak bilgi verildi.
‘HAKSIZ REKABET ORTADAN KALDIRILMALI’
36. Meslek Komitesi Toplantısı’nda ise hafriyat sektörü temsilcileri, sektörleriyle ilgili beklentilerini masaya yatırdı. Toplantıda söz alan 36. Meslek Komitesi Üyesi Mitat Yetiş, sektör temsilcileri için döküm sahalarının yeterli olmadığını belirterek, acilen yeni alanların açılması gerektiğini söyledi. Yetiş, bu konuda yerel yönetimlerle görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Programda ayrıca meslek komitesi üyeleri, sektördeki haksız rekabetin ortadan kaldırılması için çalışmaların yapılmasını istedi. Komite üyeleri, hafriyat dökümünde kullanılan araçlarda çipli takip sistemi kullanımının da zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.