Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yayın organı BTSO Ekonomi Dergisi’nin 318’inci sayısı çıktı. BTSO’nun otomotiv sektöründe yol haritasını belirlediği “Otomotiv Sektör Raporu” da açıklandı.
BTSO’nun 25 bin kişilik geniş bir okuyucu kitlesine ulaştırdığı BTSO Ekonomi Dergisi’nin yeni sayısı zengin bir muhtevayla hazırlandı. Derginin kapak konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BTSO ev sahipliğinde Bursalı sanayicilerle buluşması oluşturdu. Kapak dosyasında ayrıca Emine Erdoğan’ın katılımıyla ‘Türkiye’ye Değer Katan Kadınlar 2015’ ödül töreni de kaleme alındı. Derginin yeni sayısında BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde gerçekleştirdiği fuar gezileri de yer alıyor. Dergide, BTSO’nun özel organizasyonuyla Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextil Fuar ziyareti de aktarılıyor.
BTSO Ekonomik Dergisi’nde ‘Hedef Pazar’ olarak ise dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Çin mercek altına alındı. Aynı zamanda dünyanın en fazla nüfusuna sahip olan Çin ile ticaret yapan firma temsilcileri, Uzak Doğu’daki pazar koşullarını, tecrübelerini ve hedeflerini BTSO Ekonomi Dergisi okuyucularıyla paylaştı.
OTOMOTİV SEKTÖR RAPORU AÇIKLANDI
BTSO, Ekonomi Dergisi ile birlikte ‘Otomotiv Sektör Raporu ve Yerel Otomotiv Stratejisi’ni de açıkladı. Söz konusu raporda, BTSO’nun Meclis ve Komite üyelerinin yanı sıra sektör temsilcileri, kamu kuruluşları, üniversite ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla oluşturduğu 18 sektör konseyden biri olan ‘Otomotiv ve Taşıt Konseyi’nin sektöre dair çalışmaları ve eylem planları aktarılıyor.