Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Dubai’de düzenlenen Gulfprint Baskı ve Ambalaj Fuarı’na katılarak sektörlerindeki yenilikleri yakında görme fırsatı buldu.
BTSO’nun 16 Makro Projesi’nden birisi olan Küresel Fuar Acentesi Projesi hız kesmiyor. 2014 yılında proje kapsamında 23 fuar organizasyonuyla üyelerini buluşturan BTSO, 2015 yılının ilk 4 ayında İtalya’dan Almanya’ya; Dubai’den Fransa’ya 14 ayrı uluslararası fuar organizasyonu düzenledi. Proje ile üyelerinin dış ticaret hacmini artırarak uluslararası arenada rekabet edebilir hale gelmelerini sağlamayı amaçlayan BTSO, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde iki yılda bir düzenlenen ve kendi sektörünün önde gelen fuarlarından olan Gulfprint Baskı ve Ambalaj Fuarı’yla üyelerini buluşturdu. Baskı, paketleme ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 300 katılımcı firmanın stand açtığı fuarı 9 bin kişi ziyaret etti. BTSO’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen fuar ziyaretine ambalaj sektöründe faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu heyet katıldı. Heyetin başkanlığını BTSO Meclis Divan Katibi Zübeyde Demir yaptı. Sektördeki son gelişmelerin yer verildiği fuarı yakından inceleme fırsatı yakalayan BTSO üyeleri, yurt dışındaki firmalarla doğrudan görüşme fırsatı buldu.
ULUSLARARASI FİRMALARA ZİYARET
BTSO üyeleri fuardaki incelemelerinin yanı sıra sektörde faaliyet gösteren firmalara da ziyaretlerde bulundu. BTSO heyeti, matbaa makinalarının üretimi konusunda Dubai’nin uluslararası firmalarından birisi olan ALE fabrikası ile ülkenin ambalaj ve cam üzerine baskı yapan en iyi firması olarak gösterilen Global Packing FZE tesislerine ziyarette bulunarak üretim süreçlerini yakından inceledi.
Fabrikalardaki incelemelerin ardından BTSO heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı tarafından ağırlandı. Kumbaracı, BTSO heyetine Birleşik Arap Emirlikleri’nin ekonomisi hakkında bilgilendirme yaptı. Dubai ile Bursa arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için atılması gereken adımların konuşulduğu toplantıda Bursalı firmalara Dubai’de yatırım yapmaları için gerekli bilgilendirme yapıldı.
“KÜRESEL FUAR ACENTESİ PROJESİ İLE FİRMALARIMIZIN VİZYONLARI GENİŞLİYOR”
Heyetin başkanlığını yapan BTSO Meclis Divan Katibi Zübeyde Demir, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile yurt dışındaki fuarlara katılan BTSO üyelerinin vizyonlarının genişlediğini söyledi. Dubai’nin ambalaj üretimi konusunda yeterince gelişmediğini anlatan Demir, “Ticaret Ataşeliğimizi ziyaretimizden edindiğimiz bilgiler ışığında Dubai’de 3-4 firma birleşerek matbaa üzerine bir firma kurabileceğimizi öğrendik. Dubai’de şu anda 600’ün üzerinde otel var. 5 yıl içerisinde sayıları bine çıkarılacak olan oteller bizim için önemli bir pazar oluşturuyor” diye konuştu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 2014 yılında 1000’e yakın BTSO üyesini yurt dışındaki en prestijli fuar organizasyonlarıyla buluşturduklarını hatırlatarak, “Bu yılın ilk 4 ayında gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla da 500 üyemizi yurt dışındaki fuarlara taşıdık. Yıl sonuna kadar bu rakamı 2 bine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ayrıca 9 fuara da özel organizasyon düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Eylül ayında 3 farklı fuar organizasyonu için Yenişehir Havaalanı’ndan 3 özel uçak kaldırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.