Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı şehri Bursa için hazırladığı projeleri Türkiye’ye model olmaya devam ediyor.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan’ı ziyaret etti. Başkan Burkay, ziyaretlerinde Karabük ve Mersin’deki ticaret ve sanayi hayatıyla ilgili bilgiler aldı.
Dünyada en çok değer üreten şehirlere sahip ülkelerin küresel rekabete yön verdiğini belirten Başkan Burkay, “Zenginliğin merkezi Tokyo, New York, Londra ve Paris gibi şehirlerdir. Bu şehirler, planlı ve entegre sanayi ile sektörel çeşitliliği sağlamış, karmaşık ürün üretme kapasitesine sahip ve katma değerli üretimde gelişmiş bölgelerdir. Türkiye ekonomisinin lokomotif şehri Bursa’nın 2023 yılında Türkiye ihracatını artırmak için önemli hedefleri vardır. Ülkemizin her kenti, Türkiye ekonomisine farklı bir değer katıyor” dedi.
Bursa’da kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle birlikte şehrin ortak aklını harekete geçirdiklerini anlatan Başkan Burkay, 16 Makro Projeler hakkında bilgiler verdi. Küresel Fuar Acentesi, Sektörel Konseyler, Payitaht Çarşı Projesi, BTSO Akademi Projesi, Ticari Safari Projesi, Gökmen Projesi ve Yeşil Büyüme Projesi’ne start verdiklerini kaydeden Burkay, “Bursa’mız, Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı kentidir. Makro projelerimizle Bursalı firmaların ihracatını artırmayı ve katma değerli üretime teşvik etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu
Bursa’nın Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret şehirlerinden olduğunu belirten Mersin Valisi Özdemir Çakacak, “BTSO’yu makro projelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bursa, bu projeleriyle Türkiye’ye örnek oluyor. Bursa, yeni başarılara imza atıyor. Her şehrimizde böyle projeler mutlaka olmalı” dedi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, Başkan Burkay’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulunun vizyonu ile hayata geçen projelerin önemli olduğunu kaydetti.