Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen fuarlar, firmaların ihracatını ve yurt dışı tecrübesini artırmaya devam ediyor.
BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi sürüyor. Bursa iş dünyası temsilcileri, Almanya Hannover Messe Fuarı’nı mercek altına aldı. 1947 yılından bu yana düzenlenen Hannover Messe Fuarı’nda elektrik, elektronik, makine ve otomasyon sektörlerinin önde gelen firmalar stant açtı. BTSO üyeleri, fuardaki son gelişmeleri yakından takip etme imkanı yakalarken, fuar boyunca önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi.
BTSO heyeti, Hannover Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Ziyarette, Almanya ve Türkiye arasındaki karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine yönelik neler yapılabileceği konuları ele alındı. Hannover TSO yetkilileri, Almanya’nın üretim ve otomasyon sistemleri, endüstriyel malzemeler, makina, elektik, endüstriyel malzemeler sektöründeki ticaret hacmi hakkında Bursalı firmalara bilgi sundu.
BTSO üyeleri, Almanya programı kapsamında aynı zamanda Ticaret Ataşesi M. Kudret Ceran’in de konuğu oldu. Bursalı firmalar, fuara katılan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile de Gebze ve Bursa arasındaki işbirliği imkanlarını masaya yatırdı.
Heyet Başkanı Şinasi Güneş, BTSO organizatörlüğünde düzenlenen fuar gezilerinin firmalara önemli tecrübeler kazandırdığını anlattı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursalı firmalarla faydalı bir iş gezisi gerçekleştirdiklerini söyledi.
“58 FUARI TAKVİMİMİZE ALDIK”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyası için fuarcılığın hayati bir önem taşıdığını söyledi. Geçen sene bine yakın firmayı yurt dışı fuarlarıyla buluşturduklarını hatırlatan Burkay, bu rakamın 2015 yılı sonunda 2 bine ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti. Hannover Messe Fuarı’nın Bursalı firmalar açısından oldukça olumlu geçtiğini dile getiren Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile kent ekonomisine dinamik kazandırdıklarını belirtti.