Bursalı üniversite öğrencilerinin hayata geçirdiği yeni nesil insansız hava aracı Alya, geleceğin uçak tasarımı yarışmasında beşinciliği elde etti. Öğrenciler ödül töreni sonrası büyük mutluluk yaşadı.
Geçtiğimiz senelerde düzenlenen yarışmalara I. nesil İHA “Lagari” ve II. nesil İHA “Nimbus” ile katılarak başarılı sonuçlar elde eden Makine Teknolojileri Robot Otomasyon Topluluğu 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında yeni özelliklerle donattıkları “Alya” ile İstanbul Hazerfen Havaalanında, Hava Harp Okulu tarafından düzenlenen “Geleceğin Uçak Tasarımı 2015” de (Future Flight Design 2015) önemli bir başarı elde etmesini bildi.
Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ve takım danışmanı Tophane Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Murat Bozdemir ile Makine Teknolojileri Robot Otomasyon Topluluğu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Hendese takımı çeşitli ülkelerden ve üniversitelerden gelen 47 farklı takımla kıyasıya mücadele ederek ilk 5’e girmenin haklı gururunu yaşadı.
Bursa’nın yerel imkanlarıyla geliştirilen insansız hava aracı ALYA özellikleri bakımından önemli detaylara sahip. 2.29 kg. ağırlığı, 75 km/saat üst hız ile 2-3 km. menzile sahip olan uçak 10 dakika havada kalabiliyor.
Üniversite yönetimi, yarışma için gerekli çalışmaları yapan Akademik ve idari personel ile BTÜ Hendese Takımını uluslararası bir yarışmada üniversitemizi başarıyla temsil ettikleri için tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler.