Avrupa özel sektörünün temsil kuruluşu BUSINESSEUROPE seçimler sonrası Türkiye’de demokrasinin ve AB üyeliği sürecinin önemine dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BUSINESSEUROPE 7 Haziran’da Türkiye’de gerçekleşen genel seçimlerden sonra bir basın bildirisi yayımladı. BUSINESSEUROPE Genel Direktörü Markus J. Beyrer yaptığı basın açıklamasında Avrupa iş dünyasının demokratik, güçlü ve açık bir Türkiye’yi desteklediğini vurguladı. Avrupa özel sektörünün Türkiye’nin Avrupa yolunu desteklemeye devam edeceğini söyleyen BUSINESSEUROPE Genel Direktörü Beyrer, Avrupa ve Asya’nın birleşme noktasında güçlü bir Avrupalı ortak olarak Türkiye’nin yer alıyor olmasının önemine dikkat çekti, Türkiye ve Avrupa’nın yapıcı bir şekilde ortak çalışmasının her iki tarafın da yararına olduğunu belirtti.
AB ve Türkiye arasındaki Gümrük Birliği’nin günümüz koşullarına uyarlanacağına yönelik açıklamaları da değerlendiren Markus J. Beyrer, bu gelişmenin Türkiye’nin AB üyeliği yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu ve ayrıca AB ve ABD arasında müzakere edilmekte olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) gibi AB’nin ticaret anlaşmalarından Türkiye’nin de yararlanmasını sağlayacağına işaret etti.
Avrupa Özel Sektör Konfederasyonu BUSINESSEUROPE Genel Direktörü Markus J. Beyrer Türkiye’nin jeo-stratejik konumunun gözardı edilmemesi gerektiğini ve bunun Avrupalı şirketlerin açısından önemli olduğunu hatırlattı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes da "Tam üyesi olduğumuz BUSINESSEUROPE Avrupa iş dünyasının çatı temsil kuruluşudur. BUSINESSEUROPE şimdiye kadar aldığı tutumlar ve etkinliklerinde Türkiye’nin AB üyeliği sürecini, müzakere başlıklarının açılmasını ve Transatlantik Ortaklık (TTIP) içinde yer almasını kuvvetle desteklemektedir. Yeni TBMM ve hükümetin bu desteği iyi değerlendirmesini temenni ediyoruz. Her zaman olduğu gibi, TÜSİAD Türkiye’nin demokratik geleceği, toplumsal kalkınması ve küresel ekonomik rekabet gücü yönünde AB sürecini her kademede desteklemeye devam edecektir" dedi.