Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl‘ün Süle Köyü’ne sulama tesisi yapıyor.
Temel atma törenine AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bürokratlar ve köylüler katıldı. Bursa’da topraklar verimli olmasına karşın standartlara uygun üretim yapılamadığı için rekoltede düşüklük yaşandığını ve çiftçilerin şehre göç ettiğini hatırlatan Altepe, bunun önüne geçmek istediklerini ifade etti. Bursa’nın Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip ili olduğunu, arazisini değerlendiren köylünün hayatına refah içerisinde devam edebileceğini dile getiren Başkan Altepe, “İstiyoruz ki; insanlarımız buradaki topraklarını bırakıp, şehre göç etmesin. Kenar mahallelerde, kısıtlı imkanlarla hayatını geçirmesin. Topraklarını işlesin ve kendi köyünde bey gibi yaşasın. Bunun için ne gerekiyorsa, Büyükşehir Belediyesi olarak hazırız” dedi.
Altepe, “Özellikle kırsal kalkınmanın geliştirilmesi amacıyla, örnek projeleri uygulayıp hizmete alıyoruz. Üreticimizin yanında olduğumuzu her şart ve ortamda belirtiyoruz. Bursa üreticisinin yetiştirmiş olduğu ürünlerin, hem yetiştirilmesinde hem işlenip iç ve dış pazarlarda tanıtım ve satışının yapılmasında her türlü desteği veriyoruz. Kurutma tesisinden canlı hayvan borsasına, erken uyarı sisteminden ihracat merkezine kadar birçok proje ile üreticimizin arkasındayız” diye konuştu.
Milletvekili Hüseyin Şahin ise, bu hizmetlerin Bütünşehir Kanunu sayesinde yapıldığını hatırlattı. Yasanın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi Süle Köyü’ne getirdiğini ve sulama tesisine vesile olduğunu belirten Şahin, sıkıntıların yine yerelde giderilmesini hedeflediklerini anlattı.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Büyükşehir Belediyesi sayesinde birkaç yılda İnegöl’de yol ve alt yapı probleminin kalmayacağına inandığını belirtti. Kentin yollarının düzenlendiğini, içme suyu ve kanalizasyon işlemlerinin de hızla sürdüğünü söyleyen Aktaş, “Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı sürüyor ve kalan kısmı da 2 yıllık yatırım programına alındı. Ben hassasiyetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.