Deniz Kılınç / İstanbul, 14 Ağustos () – ABD merkezli televizyon ağları CBS ve Viacom, yıllar süren görüşmelerin ardından birleşme kararı aldı.
Söz konusu şirketin 28 milyar dolar gelir sağlaması beklenirken, anlaşmanın tamamlanmasının ardından oluşacak yeni şirket ViacomCBS adını alacak. Yeni şirketin genel müdürlüğünü Viacom başkanı Bob Bakish, yönetim kurulu başkanlığını da CBS yönetimindeki Joe Ianniello yapacak.
Söz konusu birleşmeyle ilgili Viacom CEO’su Bob Bakish şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bugün varlıklarımızı ve kabiliyetlerimizi birleştirerek, geleceğimizi şekillendirecek derinlikte içeriğe sahip birkaç şirketten biri olma yolunda attığımız adım sebebiyle CBS ve Viacom için önemli bir gün. Hem kendi platformlarımız hem de dünya genelindeki ortaklarımız dahil olmak üzere, küresel seyirciler için seçkin ve popüler içerik üretme kabiliyetimiz, işlerimizin şu an büyümesine ve gelecek yıllarda da öncü bir konuma yerleşmemize olanak sağlıyor."
Sumner Redstone’un yönetimi altında olan iki şirket, endüstrinin diğer öncü şirketleri Disney ve WarnerMedia ile rekabeti güçlendirme kapsamında yıllardır görüşme sürecindeydi.