Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Kısal Alan Çalışma Grubu tarafından Yaylacık Mahallesi’nde düzenlenen Çiftçi Bayramı’nda üreticinin sıkıntıları ele alındı.
Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey özellikle 1980 yılından sonra çiftçinin adının anılmaz hale geldiğine dikkat çekti. Bozbey, “Bunu geriye dönük senaryo olarak da değerlendirebilirsiniz. Çünkü 1980 ihtilali bu ülkenin geleceğinin farklı biçimde gelişmesini sağlayan bir ihtilaldir. Aslında senaryolardan bir tanesi de büyükşehirleri çoğaltarak, orada yerel yönetim diye bahsettiğimiz tüzel kişiliği olan köyleri ortadan kaldırma projesidir. Mahalleyle köy muhtarlıkları farklıdır. Köy muhtarlıkları belediye gibidir. Köy muhtarlıkları köyün arazisini icara verebiliyordu. Yanında personel çalıştırabiliyordu. Mahalleye dönüştüğü zaman bunların hepsi ortadan kalktı. 1980’de başlayan serüven, durmadan devam ediyor. Son yıllarda daha hızlı yürütüyorlar” dedi.
Yaylacık’taki Çiftçi Bayramı’nda konuşmalarının ardından ‘Nilüferli Üreticinin Sesi’ forumu düzenlendi. Moderatörlüğünü Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Kalkınma Grubu Başkanı Emre Karagöz’ün yaptığı forumda Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Ziraat Odaları Bursa İKK Başkanı Nafiz Kara, çiftçilerin çektiği sıkıntıları konuştu. Nilüfer’in kırsal alandaki çiftçiler de görüşlerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, konuşmacılara teşekkür belgesi verdi. Günün sonunda Nilüfer Kent Konseyi Sevgi ve Kardeşlik Korosu konser verdi.
Gün boyu renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte Ürünlü, Çalı, Atlas, Tahtalı Kadın Dernekleri de stant açarak ürünlerini vatandaşlara ikram etti.