Deniz Kılınç / İstanbul, 16 Mayıs () – Çin Ticaret Bakanlığı, ticari gerilimlerin ardından ABD ile Pekin’de sürmesi beklenen ticari müzakerelere ilişkin Washington delegasyonundan bir bilgi verilmediğini duyurdu.
Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü ayrıca, iki ülke arasındaki ticari gerilimlerin çözülmesi için ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in bir araya gelmesi gerektiği iddiasını yalanlarken, küresel ekonominin zarar görmemesi için ABD’ye Çin ürünlerine uygulanan ek gümrük vergilerindeki artışı geri çekme çağrısı yaptı.
Medyada daha önce yer alan haberlerde ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, ABD delegasyonunun “yakın gelecekte” Pekin’i ziyaret etmesini beklediğini söyledi ve ekledi:
“Müzakerelere devam etmek için yakın gelecekte Pekin’i ziyaret etmeyi planlıyorum. Ayrıca Başkan Trump’ın Haziran ayı sonundaki G20 Zirvesi’nde Başkan Xi (Jinping) ile bir araya gelmeyi umduğunu düşünüyorum.”
Trump’ın, Haziran ayında Japonya’da düzenlenecek olan G20 Zirvesi’nde Xi Jinping ile bir araya gelmesi bekleniyor. Bunun yanında medyada daha önce yer alan bir haber, Pekin ve Washington’ın ticaret anlaşmasına varmaya uzak olduklarını öne sürerken, başka bir haberde de Çin’in ticaret anlaşması taslağının yüzde 30’unu reddettiği iddia edilmişti.