Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Doğancı köyünde kadınlar, yaptıkları doğal gıdaları ve el ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlayacak.
Osmangazi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Osmangazi Belediyesi’nin destek verdiği ‘Doğancı Kadınlarıyla Kalkınıyor’ projesi BEBKA’ya teslim edildi. Doğancı kadınlarına yeni istihdam alanı oluşturmayı hedefleyen projeyle Doğancı Köyü Kadın Dayanışma Derneği üyeleri tarafından yapılan kuskus, erişte, tarhana, salça gibi ürünlerin satılması ve köy kahvaltısı hizmeti verilmesi planlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker ile birlikte Doğancı Köyü Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınların üretim yaptığı köy kahvaltısı hizmeti verdiği tesisi gezdi.
Binanın bakımının ve çevre düzenlemesinin Osmangazi Belediyesi tarafından yapılacağını belirten Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak ilçemiz sınırları içindeki her yere hizmet götürüyoruz. Bu dönem köylerimiz mahalle statüsüne geçerek belediyemizin sorumluluk alanına girdi. Geçen dönem sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen biz köylerimize çeşitli yatırımlarda bulunduk. Yeni dönemde de bu hizmet ve yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.
Başkan Dündar, projenin Doğancı Mahallesi’ne büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Bizim de destek verdiğimiz ‘Doğancı Kadınlarıyla Kalkınıyor’ projesi dahilinde köy kadınlarımız dernek kurdu. Doğancı’nın Bursa’nın parlayan bir yıldızı olması için önemli bir adım attı. Doğancı üretken kadınlarımızın gücüyle Bursa’nın cazibe merkezi olacak” diye konuştu.
Kaymakam Türker de, “Doğancılı kadınlarımızın kurduğu Doğancı Köyü Kadın Dayanışma Derneği’nin yapılanması ve bir proje etrafında şekillenmesi için Osmangazi Kaymakamlığı olarak bir proje geliştirdik. Belediyemiz de bu projeye ev sahipliği yapacak olan mekanların iyileştirilmesi ve yenilenmesi konusunda bizlere destek sağlayacak. Projemiz Doğancılı kadınlarımız için hayırlı olsun” dedi.