TURMEPA açıklamasına göre, denizcilik sektörünün en üst çatı kuruluşu olan, dünya denizciliğinin de en büyük ve en etkili şirketlerinin üçte ikisini temsil eden BIMCO'nun Olağan Genel Kurulu, dün Roma'da gerçekleştirildi.

Genel Kurul'da yeni başkan olarak Anatassios Papagianopoulus, gelecek dönem başkanı olarak da Şadan Kaptanoğlu seçildi. Kaptanoğlu, 2019 yılının haziran ayında da BIMCO'nun Yönetim Kurulu Başkanı olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şadan Kaptanoğlu, BIMCO'nun, dünyada ve Türkiye'de denizcilik camiası için çok önemli ve lider bir kuruluş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu andan itibaren BIMCO'da gelecek başkan, sonra yönetim kurulu başkanı, son olarak da geçmiş dönem başkanı olarak 6 yıl boyunca dünya armatörlerini temsil ediyor olacağım. Yüzyıllık bu dev organizasyonun ilk kadın ve ilk Türk başkanı olmanın gururu ve heyecanını yaşıyorum. Kadınların iş hayatında yaşadığı zorluklar herkes tarafından biliniyor. Ben de iş hayatında her zaman erkeklerden daha çok çalışmak zorunda kaldım. Buna rağmen hem ülkemde hem de denizcilik camiasında tüm paydaşlarımdan büyük destek gördüm. Çok şanslı bir insanım. Yapacak çok işimiz, dünya denizlerinde Türk gemileriyle taşıyacak çok yükümüz var.

Bugün ekonomik alanda birçok konuda dünyaya ün salmış başarımızı, denizciliğimizin gelişmesi için yapacağımız reformlarla gerek hükümetimizin yapıcı politikalarının desteğiyle gerek özel sektör, kamu, üniversitelerimiz ve STK'larımızın el ele çalışmalarıyla daha da ileriye taşıma hedefinde olacağız."

Kaptanoğlu, daha önce BIMCO'nun Başkan Yardımcılığını yapan Eşref Cerrahoğlu ile tüm Türk ve uluslararası denizcilere de teşekkür etti.

2011'de BIMCO'da yönetim kurulu ve i̇cra kurulu üyeliğine seçilen, 2013'te ise i̇cra kurulu başkan yardımcılığı görevine getirilen Kaptanoğlu, Türkiye'de de önde gelen denizcilik kuruluşlarının yönetiminde bulunuyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olan Kaptanoğlu, Lloyd's Register ve Rina'nın Türkiye komitelerinin de başkanlığını yürütüyor.

2016 yılında TURMEPA'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Kaptanoğlu, aynı zamanda TURMEPA'nın da üyesi olduğu uluslararası deniz ve çevre koruma örgütü INTERMEPA'nın Başkan Yardımcısı konumunda bulunuyor.

Dünya denizciliğinin 112 yıllık en üst konseyi olan BIMCO’ya ilk kez bir kadın ve ilk kez bir Türk başkan oluyor