İstanbul, 15 Mayıs () – Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, Eximbank’ın kredi borcu olan plastik poşet üreticilerinin borçlarını yapılandıracağını söyledi.
PAGEV Başkanı Eroğlu, “Yılbaşında uygulamaya konan ve usul ve esas bakımından pek çok eksiklikler barındıran ücretli plastik poşet uygulaması ile firmalarımız çok zor durumda kaldı. Üreticilerimiz poşetin ücretli olmasına hiçbir zaman karşı olmadılar sadece adil bir uygulama istediler. Bu noktada AB mevzuatı ile uyumlu bir uygulama talebimiz vardı" dedi ve ekledi:
"Bugüne kadar ilgili sekiz bakanımız ile birebir görüşerek mevzuattaki eksikleri ve çözüm önerilerimizi kendilerine sunduk. Sektörler ile ilgili kararlar alınırken etki analizi çok iyi yapılarak kararlar alınmasında büyük fayda var. Mevzuatlar hazırlanırken sürece sektör temsilcileri de dahil edilerek etraflıca istişare edilmesi şart. Aksi takdirde üretime ve sanayiye çok ciddi zararlar veriyor. Hatta ne yazık ki insana dair kötü sonuçlar doğabiliyor. Maalesef geçtiğimiz günlerde zor durumda kalan bir plastik poşet üreticimizin hayatına son verdiği haberini üzülerek aldık."
Üretici firmaların çoğunun bankalara ciddi borçları olduğunun altını çizen Eroğlu, "Hükümet nezdinde ve Bankalar Birliği nezdinde vergi borçlarının ve bankalara olan kredi borçlarının yapılandırılmasını talep ettik. Bu çalışmalarımızın anlamlı sonuçlarından birini 10 Mayıs Cuma günü aldık. Eximbank’tan bize gelen yazıda plastik poşet üreticilerimizden kredi borçları olanların borçlarının yapılandırılması konusunun kabul edildiği müjdesi yer alıyordu. Dolayısıyla bu tarz borcu olan firmalarımız direkt Eximbank ile görüşerek yapılandırma talep edebilir. Sesimizi duyan ve sektörümüze destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Mevzuat ile ilgili diğer haklı taleplerimiz için de mücadele etmeye devam edeceğiz” diye ekledi. (Fotoğraflı)