Sanayi Sitesi eski Kooperatif Başkanı Fahrettin Erbaş sanayi esnafının Pehlivantaşı”na kadar uzanan köylere taşınmasının doğru olmadığını belirterek “ Siyasiler halkın yanında, esnafın yanında olması gerekiyor, Siyasiler destek aldıkları kişilerin yanında yer almalı, bugün ise maalesef sanayi esnafı mağdur edilmesi için çalışıyorlar” dedi.

Sanayi Kooperatifi Yönetiminin susturulduğunu belirten eski başkan Fahrettin Erbaş sanayi sitesinin taşınmasının bazı kişilere rant sağlayacağını belirtti.

Eski Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Fahrettin Erbaş Sanayi sitesi yönetimi her nedense susturuldu, sesleri çıkmıyor diyerek “ Sanayi sitesini Han düzüne mi taşıyacaklar, Pehlivantaşı na mi, sanayi sitesi insanların rahat ulaşabileceği yerde olmalı, şu an bulunduğumuz yer yaşam alanı olacakmış, Rize de her yer yaşam alanına dönüştürülmek istenmekte, Sanayi sitesi peşkeş çekilmek isteniyor. Her düşüncenin doğru olmadığını bilmek gerek, sanayi esnafı olarak bizlerinde görüşleri alınmalı ve ortak akil ile hareket edilmeli” dedi.

Siyasetçi halkın yanında yer almalı

Erbaş “ Vekilleri sermaye mi getirdi , Halk mı, önce bunu sorgulamak gerek, yapacağımız iş doğru mu, yanlış mı bunu kendimize sormalıyız, yanlış yapılan projelere dur demesini bilmeliler, bugün ilimizde birçok proje yanlış yapıldı, Rize AVM binası, yıllarca yanlış yerde yapılıyor diye söyledik, şimdi ise Araştırma hastanesi kavşağı ve burada yapılacak üst geçit milletin penceresinin önünden geçecek, yanlış yapılaşmadan dönmemiz gerek. Siyasetçi 3 bardak gibidir, Rant, Hava ve hizmet, birini tercih etmeli. Rize için yapılacak olanların Rize hesabını bir gün sorar, Yanlış projelerin hesabı bir gün sorulur” dedi.