TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Türkiye’de en fazla tüketilen gıda maddesi olan ekmeğe fındığı koyarak daha besleyici hale getirirken, fındığın da kullanımını arttırmak amacıyla 2009’da başlattıkları projenin inovasyona iyi bir örnek olduğunu belirtti.
Fındık unu ile imal edilecek ekmekle ilgili olarak önce araştırma yaptıklarını, sonrasında ekmeğe ilave edilen fındık oranını tespit ettiklerini kaydeden Şükrü Güngör Köleoğlu, "Yüzde 13 oranında kullanılacak 0-5 mm aralığındaki fındık unu ekmekte ideal ölçü olarak belirlendi. Bu şekilde hem taş fırınlarda Trabzon ekmeği, hem de elektrikli fırınlarda normal ekmek olarak yapılan üretimin kabul gördüğü belirlendi. Sonrasında ise ülkemizin değişik kentlerinde fırıncılar ile ekmek fabrikalarına ilk etapta ücretsiz fındık unu verilerek üretim teşvik edildi. Şimdi çok yerde fındıklı ekmek üretiliyor. Hedefimiz sağlıklı besin kaynakları arasında olan fındığı kullanırken, tüketimini de yaygınlaştırmak" dedi
Fındıklı Ekmek Projesi kapsamında 24-28 Şubat 2016 tarihlerinde 10’uncusu Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştirilecek olan ’Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nde de bu ülkede üretim yapılarak katılımcılara ücretsiz olarak dağıtılacak.