UFRAD Franchising Derneği, 2023 yılı itibariyle Türk markalarının franchise ve markalı bayilik sistemiyle, yurt içi ve yurt dışına yayılarak büyümelerine olanak sağlamak amacıyla düzenlendiği fuarlarını Tüyap iş birliği ile yapacak.

Franchise ve markalı bayilik sisteminin tüm oyuncularını bir araya getirecek olan Franchise İstanbul Expo - Franchise ve Markalı Bayilik Fuarı, 19 - 22 Ekim 2023 tarihleri arasında Tüyap İstanbul’da ilk kez ziyaretçileriyle buluşacak. Yurt içi ve dışında sektörünün trendlerini yeniden belirleyecek olan fuara; 40 farklı sektörden 250’den fazla katılımcı firma ile 30 ülkeden 25 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi bekleniyor.

FRANCHISE İSTANBUL EXPO Franchise ve Markalı Bayilik Fuarı, Tüyap tarafından UFRAD Franchising Derneği iş birliği ile 2023 yılında Tüyap İstanbul’da ilk kez “Global Franchise, Global Sektör” sloganı ile yeni yerinde daha güçlü bir şekilde düzenlenecek. Yerli ve uluslararası yatırımcılar ile markaları bir araya getirecek olan fuar, sektöre büyük bir iş hacmi kazandıracak. 19 - 22 Ekim 2023 tarihleri arasında Büyükçekmece’de bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarın hem yurt içi hem de yurt dışında büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Franchise ve markalı bayilik hizmeti sunan tüm paydaşları bir araya getirecek fuar, nitelikli ziyaretçileri tek çatı altında buluşturacak. Katılımcı markaların franchise satışlarına doğrudan etki edecek olan Franchise İstanbul Expo, yatırımcı adaylarının karar süreçlerini hızlandıracak. Geniş katılımcı profili ile sektörün nabzını tutacak fuarda; seminerler, söyleşiler, konferans ve çeşitli etkinliklerle marka ve yatırımcıların sektör hakkında bilgilenmeleri sağlanacak.

30 ülkeden 20 bin ziyaretçi bekleniyor

Toplam 4 gün sürecek fuarda; 30 ülkeden 20 bin ziyaretçi, 40 farklı sektörden 250’den fazla katılımcı firma yer alacak. Fuarda; Katar, Dubai, BAE, Fas, Mısır, Tunus, Almanya, Hollanda, Kırgızistan, Özbekistan ve Romanya başta olmak üzere 30’un üzerinde ülkeden iş insanları ziyaretçiler arasındaki yerini alacak.

“Ülke ekonomisine yıllık katma değerimiz 50 milyar dolar”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan UFRAD Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yapılan işbirliği sonucunda yapmış olduğu konuşmadan şu ifadelere yer verdi:

“UFRAD olarak bu zamana kadar 32 fuar yaptık. Bundan sonra da bu fuarlarımızı Tüyap ile yapmaya karar verdik. Bugün UFRAD’ın çatısı altındaki franchise sektöründeki kuruluşların ülke ekonomisine yıllık katma değeri 50 milyar dolar. Bu çalışmalar fuarlar sayesinde yatırımcı ile markaların buluşması, girişimci ile o yatırımcının birlikte neler yapılabileceğinin değerlendirildiği platformlar halinde aslında. Her geçen gün bütün dünyada olduğu gibi hizmet sektörü mal ve üretim sektörünün önüne geçiyor. Türkiye’deki bugün hizmet ihracatının toplam rakamı 90 milyar dolar. 2023 yılında bu 130 milyar dolar olarak düşünülüyor. Eğer siz hizmetteki markalarınızı, sektörleri, çalışanları, ürünlerinizi marka haline dönüştürürseniz sadece yerelde değil onları bütün dünya platformlarına ve her yerine yayma ve ihracatınızı arttırma imkanına sahipsiniz. İşte bu platformalar ve fuarlar bütün dünyadaki yatırımcıların, markaların, aynı platformda buluşarak birbirine tecrübe paylaşımı, ortak yatırımların sağlanması ve markalaşma yönünde neler yapılabileceğinin ortaya konduğu platformlardır.”

Tüyap ile yapmış odlukları işbirliğinin kendileri için önemli odluğuna da dikkat çeken Doç. Dr. Mustafa Aydın, “TÜYAP gibi bir dünya deviyle gerçekten fuarcılık anlamında kendini ispatlamış, kanıtlamış hem ulusal hem de uluslararası sınırlarda, kendinden söz ettiren bir kuruluşla artık bundan sonra yolumuza devam etme kararı aldık. Çünkü ancak böyle bir platform bizim hedeflemiş olduğumuz o rakamlara ve markalaşma yönündeki çalışmalarımıza ön açabilirdi. Önümüzdeki yıl, 20 bin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Dünyanın dört bir tarafından 40 ayrı ülkeden markaların o fuarda yer almasını, aynı şekilde o fuar sonunda asgari 200 yatırımcının markalarla bir araya gelerek, markayı alarak kendi ülkelerine veya kendi şehrine dönerek o markanın franchise olacağını bekliyoruz” dedi.

“UFRAD ile Tüyap güçlerini birleştiriyor”

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de yapılacak olan fuarla ilgili beklentilerini şu şekilde aktardı:

“Tüyap olarak çok farklı sektörlere yönelik fuarlar hazırlayan bir grubuz. 40 yıldır bu sektördeyiz. Farklı farklı sektörler içerisinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl fuar takvimimizde. franchise sektörü ile ilgili yeni bir fuara daha yer veriyoruz. UFRAD ile Tüyap güçlerini birleştiriyor. ‘Yeni yerinde global sektör global franchise’ sloganıyla önümüzdeki yıl ekim ayında ziyarete açılacak. Çalışmalarımız başladı. Hedefimiz ülkemizin nadide ve ulusal markalarını uluslararası marka haline getirmek adına düzenlenen bir fuar. Fuarda hedef, ağırlıklı olarak yurtdışı olacak. 50’nin üzerindeki ülkeye tanıtım kampanyaları yapılacak. Bu tanıtımlar sonucunda 25 bin ziyaretçinin yurtiçi ve yurtdışından getirilmesi hedefleniyor.”