Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ‘’İşadamları olarak, seçim sonrasında da siyasi istikrar ile birlikte ekonomik istikrarın sürmesi en büyük isteğimizdir’ ’dedi.
Gaziantep Sanayi Odası, Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birlikleri, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, İslahiye Ticaret Odası, Nizip Ticaret Borsası, Nizip Ticaret Odası işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen ‘’Gaziantep Ekonomi İstişare Forumu’’, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Konusu ‘’Bölgesel Kalkınmadan Küresel Geleceğe’’ olarak belirlenen Foruma, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, forumun açılışında yaptığı konuşmada, önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep’in son yıllarda büyük bir değişim yaşadığını, ülkenin büyümesinde önemli bir rolü olduğunu belirtti.
‘’2002 sonrasında büyük emek ve çabayla elde edilen ekonomik kazanımların korunarak, Türkiye’nin gelişmiş ülkeler liginde yerini alması hepimizin ortak hedefidir’’ diyen Konukoğlu, bu nedenle ülkemizin temel gündeminin ekonomi olması gerektiğini söyledi.
Konukoğlu, ‘’İşadamları olarak, seçim sonrasında siyasi istikrar ile birlikte ekonomik istikrarın sürmesi en büyük isteğimizdir. Dünya ekonomisi daralmaya devam ediyor. Özellikle parite kaynaklı ve çevre ülkelerdeki sorunlar dolayısıyla ihracatçılarımız zor bir dönemden geçiyor’’ diye konuştu.
Gaziantep’in 2014 yılında 6 milyar 641 milyon dolarlık ihracat yaptığını, Ocak-Nisan 2015 dönemi ihracatında yüzde 8,1 düşüş görüldüğünü hatırlatan Konukoğlu, ‘’İnşallah seçimden sonra bunu telafi edip bu yılı 7 milyar dolar ile kapatacağız’’ ifadelerini kullandı.
Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’İçinde bulunduğumuz ekonomik durgunluktan çıkabilmenin en önemli yolu; mevcut yatırımlara üretim, istihdam ve ihracat desteği sağlanmasıdır. Reel sektörün finansman imkanları artırılmalıdır. İhracatçıların ve KOBİ’lerin finansmana erişimi kolaylaştırılmalı, Eximbank kredilerinin miktarı artırılmalı ve vadeleri uzatılmalıdır.
Bu arada, gümrüklerde son dönemde artan bürokrasi nedeniyle ihracat ve ithalatta sıkıntılar yaşanıyor. Gümrükleme süreçlerinde bürokrasi azaltılmalı ve işlemler hızlandırılmalıdır.’’
-‘’YAPISAL REFORMLAR SÜRDÜRÜLMELİ’’-
Gaziantepli işadamları olarak, ülkemizin 2023 hedeflerine daha büyük katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Konukoğlu, şöyle dedi:
‘’Gelecek hedeflerimiz açısından Türkiye için elbirliğiyle yeniden bir büyüme hikayesi yazmak zorundayız. Gaziantepli işadamları olarak tek amacımız; daha fazla yatırım, daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve ihracat gerçekleştirmektir. Arzumuz; yapısal yapısal reformların sürdürülerek, ekonomik büyümenin motoru olan sanayi sektörünün tekrar canlandırılmasıdır. Bu kapsamda hükümetimizin açıkladığı, Öncelikli Dönüşüm Programlarının, yeni bir atılım dönemi başlatacağına inanıyoruz. Bu nedenle eylem planlarının, etkin ve hızlı şekilde bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.’’
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, her zaman reel sektörün yanında yer aldıkları ve destekleriyle işadamlarına moral verdikleri için Gaziantep iş dünyası adına teşekkür eden GSO Başkanı Konukoğlu, ‘’Önümüzdeki seçimden sonra da sizleri her zaman aramızda görmek isteriz’ ’diyerek, konuşmasını tamamladı.