Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracatın büyük bir kısmını gerçekleştirdikleri Kuzey Irak’ın Türk yatırımcılar için kapılarını sonuna kadar açtığını söyledi.
GTO Erbil Ofisi’nin düzenlediği iş gezisi kapsamında Gaziantep’e gelen Erbil Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Abdulrazzaq Nawandaie ve beraberindeki Irak heyeti, GTO’yu ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ziyarette yaptığı konuşmada, savaşın ardından birçok alanda Irak’la iş yapan Türk yatırımcıların bu ülkeye daha fazla yönelmesi gerektiğini belirtti. Irak’ı önemsedikleri için Erbil’e ofis açtıklarını anlatan Bartık, bu ofisin Türk iş adamlarıyla Irak iş dünyası arasında köprü olduğunu vurguladı. Erbil’de çok sayıda Türk iş adamının çalışma yürüttüğünü hatırlatan Bartık, Irak’ta iş yapmak isteyen iş adamlarına yol gösterdiklerini ifade etti.
Ortadoğu pazarını önemsediğini belirten Bartık, “Irak geçmişten beri ticari ilişkilerimizin devam ettiği önemli bir ülke. Bu ülke pazarından daha fazla pay almamız gerekiyor. Iraklı yetkililer de her fırsatta Gaziantepli iş adamlarını ülkelerine davet ediyor. Kuzey Irak, Türk yatırımcılar için kapılarını sonuna kadar açıyor” diye konuştu.
Bartık, Kuzey Irak’a ilk 5 ayda 752 milyon 274 bin dolarlık ihracat yaptıklarını sözlerine ekledi.
Erbil Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Abdulrazzaq Nawandaie ise Kuzey Irak’ta büyük bir iş gücünün olduğunu söyledi. Ülkesinin güvenli olduğunu vurgulayan Nawandaie, ticaret yapmak isteyenlere her türlü kolaylık sağladıklarını ifade etti. Nawandaie, “Türk girişimcilere kapımızı açtık, ticaret yapmak isteyenlerin önünde engel yok. İş yapmak isteyenlere her türlü katkı sağlamaya hazırız” dedi.