TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türk Polis Teşkilatı’nın 170 kuruluş yıldönümüne ilişkin mesaj yayımladı. Hisarcıklıoğlu, “Polisler, demokratik düzenimizin kararlı koruyucularıdır” dedi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, polisin demokratik toplumsal düzenin korunmasında çok büyük bir görev üstlendiğini vurgulayarak, “Fedakârca ve kahramanca görev yapan polislerimiz milletimizin gözbebeğidir. Kanun ve kural hâkim olacaksa, polis bunun can damarıdır” dedi.
Köklü bir geçmişe sahip olan polis teşkilatımız, iç güvenliğimizin teminatı, huzur içinde yaşayabilmemizde, en önemli öğelerden birisi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Gücünü yasalardan ve halkından alan polislerin zor şartlar altında fedakârca mesleklerini icra ettikleri hepimizin malumudur. Daima takdir ve teşekkürü hak eden polislerimize sahip çıkmak, onların bizim için gece gündüz canlarını tehlikeye atarak mesai verdiğini unutmamak zorundayız. Büyük Atatürk, ‘Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı gösterilmeli ve itaat edilmelidir’ derken, toplumsal düzenimizi ancak, birbirimize anlayış çerçevesinde ve kurallar dâhilinde hareket ederek yürütebileceğimizi açıklıkla ifade etmiştir” dedi.
Hisarcıklıoğlu mesajını şöyle tamamladı: “Türk iş dünyası adına, tüm polislerimize gösterdikleri fedakârlık ve verdikleri hizmet nedeniyle şükranlarımı iletir, Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla tebrik ederim”.