Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ’İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi’ne ilişkin, "Tüm dünyada yeni bir iktisadi ortama geçişin sancılarının yaşandığı bir ortamda açıklanan bu destek paketi, sanayicilerimize ve yatırımcılarımıza yeni bir moral ve şevk getirecektir" dedi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bugün açıklanan ‘İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi’ ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Hisarcıklıoğlu, "İş dünyası olarak çok olumlu karşıladık. Tüm dünyada yeni bir iktisadi ortama geçişin sancılarının yaşandığı bir ortamda açıklanan bu destek paketi, sanayicilerimize ve yatırımcılarımıza yeni bir moral ve şevk getirecektir" dedi.
81 İl ve 160 İlçede 365 Oda ve Borsa ile reel sektörün sıkıntılarını yakından takip ettiğini ve hükümete ilettiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bu kapsamda dile getirdiğimiz pek çok sıkıntı ve önerinin bu yeni destek paketinde karşılığını görmekten de ayrıca büyük memnuniyet duyduk. Bu paket ile birlikte yine Sayın Başbakanımız tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan “Ekonomide Dönüşüm Programları” ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracaktır. Özellikle istihdam ve vergi teşviklerinin hem süresinin uzatılması hem de kapsamının genişletilmesi, yeni istihdam imkânlarının ve yatırım fırsatlarının hayata geçmesini sağlayacaktır" ifadelerini kulandı.
Orta gelir tuzağından çıkmada en önemli etken yüksek teknolojili üretimin desteklenmesi olduğunu açıklayan Hisarcıklıoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu konuda paket ile getirilen düzenlemeler son derece olumludur ve sanayimizin bir üst seviyeye çıkmasında anahtar rol üstlenecektir. Türk iş dünyası olarak bugün açıklanan destek paketinden dolayı başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, katkı veren tüm Bakanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz".