İGDAŞ’ın bu yıl beşincisini düzenlediği En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması sona erdi. Bu yıl ‘Kıyı kıyı İstanbul’ temasıyla gerçekleşen yarışmaya 4 bin fotoğraf katıldı.
İGDAŞ’ın bu yıl beşincisini düzenlediği En ‘Havalı’ Kareler Fotoğraf Yarışması sona erdi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 2 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmanın kazananları belli oldu. Yarışmada derece ve sergileme alan fotoğraflar, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Osman Hamdi Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Bu yıl ‘Kıyı kıyı İstanbul’ temasıyla gerçekleşen yarışmaya, İstanbul’un en güzel kıyılarını, farklı bakış açılarıyla ölümsüzleştiren 4 bin fotoğraf katıldı.
En Havalı Kareler 2015’de birinci Bekir Yeşiltaş, ikinci Zafer Balcı, üçüncü Aytül Akbaş oldu. Gökmen Kanberoğlu İGDAŞ özel ödülünü alırken, Gülten Akıncı Engin, Yılmaz Topçu, Ömür Murat Zehir mansiyon ödülüne layık görüldü. Derece alan ve sergilemeye değer bulunan 42 kare, yarına kadar Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Osman Hamdi Salonu’nda fotoğraf severleri bekliyor. Sadece İstanbul’dan değil Türkiye’nin her köşesinden yarışmacının başvurduğu En Havalı Kareler hakkında İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan şunları ifade etti:
“İstanbul’un havasını temizlemek için kurulan İGDAŞ, bu görevini kısa sürede başardı. Bugün İstanbul, dünyanın havası en temiz metropollerinden birisi. Bu yılın teması olan ‘Kıyı kıyı İstanbul’ sayesinde yarışmaya katılanlar, fotoğraflarıyla İstanbul’un kıyılarına birer inci gibi dizilmiş gerek doğal gerek tarihi tüm eşsiz güzellikleri gözler önüne serdiler. Bütün bunların yanı sıra yarışmamızın en güzel tarafı da binlerce fotoğrafçının bu sürece dâhil olması ve İstanbul’un ‘en havalı’ karelerini çekmesi oldu”.
Fotoğraf yarışmasının değerlendirme kurulunda öğretim üyeleri; Prof. Dr. Güler Ertan, Prof. Dr. N. Nihal Kafalı, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, fotoğraf sanatçıları; İsa Çelik, Merih Akoğul, tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müşaviri Gülaçar Hız yer aldı. İGDAŞ’ın ‘Kıyı kıyı İstanbul’ fotoğraf sergisine 13-19 Haziran tarihleri arasında Tepe Nautilus, 20 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında ise İFSAK ev sahipliği yapacak.