İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından İnegöl mobilyası koruma altına alındı.
İnegöl Mobilyası markasının koruma altına alınması ve İnegöllü üreticiler açısından bir üretim standardı getirilmesi maksadıyla İMOS tarafından bundan 4 yıl önce başlatılan çalışmalarda neticelendi. İnegöl mobilyası için marka tescil işlemleri sonuçlandı. İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bundan 4 yıl evvel kurucu başkanımız Mesut Baysal tarafından başlatılan garanti markası çalışmalarımızda en önemli aşama olan tescil safhasını tamamladık. Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescil belgemiz bize ulaştı. Artık teknik şartnamelerin hazırlanması ve bunun kamuoyu ve sanayici dostlarımızla paylaşılması aşamasına geçmiş bulunmaktayız. İnşallah oluşturacağımız teknik şartname ile bir ürünün İnegöl mobilyası markasını kullanabilmesi için yerine getirmesi gereken asgari kalite standartlarını belirleyeceğiz" dedi.
Tüketici nezdinde yaşanan sıkıntıları asgariye indireceklerini ifade eden Uğurdağ, "Mobilyanın üretilmesi, sevk edilmesi, garanti şartları, paketlenmesi, sunumuna kadar her safhaya bir standart getirilecek. Konunun tarafları ile istişarelerimiz olacak. Ticaret, mobilyacılar, şoförler odaları ve belediye ve üreticilerimizle bu konuyu konuşup en mantıklı çalışma şeklini hep beraber belirleyeceğiz” dedi.
Sürecin uzun sürmesini değerlendiren Başkan Uğurdağ, “Bu marka çalışması şu an Türkiye’de mobilya sektöründe ilk. Diğer sektörler açısından da ilklerden biri. Yani mevzuatı çok net olan bir mesele değil. Gecikme sebeplerinden biri bu. Diğeri ise, bazı kurumlardan ve kişilerden markamıza itirazlar geldi. Ancak bizim hukukçularımız gereken çalışmaları yapıp, sürecin lehimize neticelenmesini sağladı. İnşallah memleketimiz açısından hayırlı bir hizmet peşindeyiz. İyi niyetle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.