İpek Kağıt, yıllık üretimini yüzde 65 artırarak 180 bin tona çıkaracak Manisa’daki yeni üretim tesisinin kurulumunu tamamlıyor. Fabrikaya yeni getirilen kurutma silindirinin montajının ardından, testlere başlanacak ve İpek Kağıt, Manisa’dan 60 ülkeye ihracat yapacak.
Türkiye temizlik kağıdı pazarının lideri İpek Kağıt’ın üretim kapasitesini yüzde 65 artırmak için yaptığı 300 milyon TL’lik yatırım atağının önemli bir ayağı daha tamamlandı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan İpek Kağıt fabrikasında kurulmakta olan kağıt makinesinin en önemli parçalarından biri olan kurutma silindiri tüm güvenlik önlemleri alınarak Aliağa limanından iki günde İpek Kağıt fabrikasına ulaştırıldı.
Yaklaşık 5,6 metre çapında, 6,2 metre genişliğinde ve 150 ton ağırlığında olan silindirin montajının ardından, yeni kağıt makinesi Ağustos ayında test üretimine başlayacak. Toplam kapalı alanı 24 bin metrekare olan, en yeni ve ileri teknolojilerle donatılan tesiste, yumuşak ve üstün kaliteli temizlik kağıtları üretilecek.
Selpak ve Solo markalarıyla 45 yıldır Türkiye temizlik kağıdı sektörünün liderliğini sürdüren İpek Kağıt, uluslararası pazarlarda güçlü bir bölgesel oyuncu olma vizyonu doğrultusunda, Manisa İpek Kağıt fabrikasında yapılan yatırımla toplam üretimini yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıkaracak. Manisa’da üretilen temizlik kağıdı ürünleri, beş kıtada 60’dan fazla ülkeye ihraç edilecek.