İstanbul, 23 Mayıs () - Türkiye İş Bankası, “Enflasyon Korumalı Vadeli TL Mevduat Hesabı” ve “Enflasyona Endeksli Vadeli TL Mevduat Hesabı” ürünleri ile, müşterilerine birikimlerini enflasyon karşısında koruma ve ilave getiri de sağlama imkanı sunuyor.
Türk lirası yatırımlarının enflasyona karşı korunmasını sağlayacak iki yeni vadeli hesap ürünü kapsamında İş Bankası, minimum 30 bin lira alt limitli olarak açılabilen bu hesaplar ile tasarruf sahiplerine dilerlerse vadeleri bozulmaksızın hesaplarından rahatça para çekme imkanı sunuyor. Hesaplar 92 – 370 gün arası vadelerde açılabiliyor ve 366 gün vade ve üzeri açılan hesaplara yasal düzenlemeler çerçevesinde enflasyon korumasına ek yüzde 0.0 stopaj uygulaması yapılarak, tasarruf sahiplerine vergi avantajı da sağlanıyor.
“Enflasyon Korumalı Vadeli TL Mevduat Hesabı”
İş Bankası’nda 92-370 gün aralığındaki vadelerde açılabilen bu hesapla, hesap açılışı sırasında müşterilere "sabit bir ilani faiz oranı" taahhüt ediliyor. Hesap açılışı sırasında ayrıca, vade sonundaki güncel yıllık TÜFE değişim oranına ilave edilecek bir prim oranı da belirleniyor. Vade sonunda, hesap açılışı sırasında belirlenen "ilani faiz oranı" ile "Yıllık TÜFE Değişim Oranı + prim oranı” karşılaştırılarak daha yüksek olan oran üzerinden hesaba faiz işletiliyor. Böylelikle tasarruf sahipleri enflasyondan etkilenmeden yüksek getiri elde etmiş oluyor.
“Enflasyona Endeksli Vadeli TL Mevduat Hesabı”
Ayıca, 366-370 gün aralığında vadelerde açılabilen bu hesap ile faiz tercih etmeyen müşteriler anaparasının değerini vade sonundaki güncel yıllık TÜFE değişim oranı kadar korumuş oluyor. Yıllık TÜFE değişim oranının üzerinde getiri elde etmeyi amaçlayan müşteriler de bu ürün ile dilerlerse vade sonundaki güncel yıllık TÜFE değişim oranına, hesap açılışında belirlenen bir “prim oranı”nın eklenmesini de tercih ederek enflasyonun üzerinde bir getiri imkanı elde edebiliyor.
İş Bankası, sunmuş olduğu bu ürünlerşe müşterilerinin Türk lirası yatırımlarını hem enflasyona karşı korumayı hem de yüksek getiri elde etmelerine destek olmayı hedefliyor.