Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi"nin iş dünyasına moral ve şevk vereceğini belirtti.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi"ne yönelik yazılı açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu tarafından bugün açıklanan "İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi"ni iş dünyası olarak çok olumlu karşıladıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, tüm dünyada yeni bir iktisadi ortama geçişin sancılarının yaşandığı bir ortamda açıklanan bu destek paketinin, sanayicilere ve yatırımcılara yeni bir moral ve şevk getireceğine dikkat çekti.
81 il ve 160 ilçede 365 oda ve borsayla reel sektörün sıkıntılarını yakından takip ettiklerini ve hükümete ilettiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu kapsamda dile getirdiğimiz pek çok sıkıntı ve önerinin bu yeni destek paketinde karşılığını görmekten de ayrıca büyük memnuniyet duyduk" dedi.
Açıklanan paketle birlikte yine Başbakan Davutoğlu tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan ’Ekonomide Dönüşüm Programları’nın ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Özellikle istihdam ve vergi teşviklerinin hem süresinin uzatılması hem de kapsamının genişletilmesi, yeni istihdam imkanlarının ve yatırım fırsatlarının hayata geçmesini sağlayacaktır. Orta gelir tuzağından çıkmamızda en önemli etken yüksek teknolojili üretimin desteklenmesidir. Bu konuda paket ile getirilen düzenlemeler son derece olumludur ve sanayimizin bir üst seviyeye çıkmasında anahtar rol üstlenecektir. Türk iş dünyası olarak bugün açıklanan destek paketinden dolayı başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, katkı veren tüm Bakanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz."