Ev tekstiline dair her türlü ürünlerin sergileneceği ‘EVTEKS İstanbul Ev tekstili Fuarı’ 21. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Ev tekstiline dair her türlü ürünlerin sergileneceği ‘EVTEKS İstanbul Ev tekstili Fuarı’ 21. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. CNR EXPO Yeşilköy’de organize edilecek EVTEKS Fuarı, 19-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında organize edilecek. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde düzenlenecek olan fuara, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in de desteğiyle gerçekleştirilecek. Dünya ve Türkiye’den ev tekstili döşemelik kumaş ve tül perde alanında söz sahibi büyük üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilecek EVTEKS’te anti alerjik uyku ürünleri ilk kez sergilenecek. Sağlıklı, konforlu ve hijyenik uyku ortamı sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez üretilen anti alerjik uyku ürünleri, özellikle bahar alerjisine bağlı olarak oluşan burun akıntısı, sürekli hapşırık, sulanmış gözler, kaşınan ve kabaran cilt, öksürük, nefes tıkanıklığı ve göğüs hırıltısı gibi insanın hayat kalitesini düşüren olumsuzlukları en azından uyku esnasında giderilmesini sağlayacak. Dünyaca ünlü kaşmir şallarından sonra Türkiye’de ilk kez kaşmir havluları da üretildi. Havlular, yüksek nem çekme, sıvı emme kabiliyeti, oldukça hızlı kurulama özelliği ile dikkat çekiyor.
Yunanistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Polonya, Rusya, Fas, İngiltere ve İran’dan çok sayıda profesyonel ziyaretçi beklendiği EVTEKS Fuarı’na ev tekstilinde 2016-17 yıllarının trendlerini belirleyecek ve sektöre 1,5 ile 2 milyar dolar arası ihracat hacmi yaratması bekleniyor. Yerli ve yabancı 2 binin üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirilecek fuarda, 125 bin ziyaretçi hedefleniyor. Fuarda özellikle İspanya, Belçika ve Fas’ın ülkelerinde sektörün öncü firmalarından seçerek oluşturduğu milli düzeydeki pavilyonlar ile İspanya 29 firma, Belçika 15 firma, Fas ise 6 firma ile EVTEKS’te olacak.