İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından kurulan İş Melekleri ve Mentor Ağı kapsamında ilk girişimci mentör eşleştirmesi gerçekleştirildi. İzmirli bebek giysileri ve bez oyuncak üreticisi Kaliko markası sahibi Nalan Koraş’a, Mentorler Markör Markalaştırma Ajansı Başkanı Oytun Türkoğlu ve Slovenya İzmir Fahri Konsolosu İşadamı Mazhar İzmiroğlu deneyimlerini aktarıp, yol gösterdi. İyi bir fikri olan ama bunu hayata geçirme konusunda desteğe ihtiyacı olan girişimciler ile onlara yol gösterebilecek iş dünyasının tecrübeli isimlerini buluşturma amacıyla kurulan İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı kapsamında ilk eşleşme gerçekleştirildi. Organik bebek giysileri ve bez oyuncak üreticisi Kaliko markası sahibi Tekstil Mühendisi Nalan Koraş, İTO İş Melekleri ve Mentor Ağında yer alan Mentorlar Markör Markalaştırma Ajansı Başkanı Oytun Türkoğlu ve Slovenya İzmir Fahri Konsolosu İşadamı Mazhar İzmiroğlu ile bir araya geldi. İTO’da yapılan toplantıya Antalya’da yaşayan Oytun Türkoğlu, internet üzerinden görüntülü görüşmeyle katıldı.
Kaliko firmasının sahibi Nalan Koraş, firma olarak üretim teknolojisi ve teknik yönden güçlü olduklarını, finansman açısından zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını, ayrıca kurumsallaşma ve markalaşma konusunda bilgi eksikliği olduğunu belirterek, bu konuda bilgi talep etti. Koraş, pek çok yabancı firmaya fason üretim yaptıklarını nihai hedeflerinin kendi markaları ile üretim yapmak olduğunu belirtti.
Mentorlar Özel Oytun Türkoğlu ve Mazhar İzmiroğlu ise Kaliko firmasının mevcut durumu itibariyle önce mağazalaşma, mağazalarda satışın ardından da e-ticarete yönelmesinin daha uygun olduğu yönündeki görüşlerini aktardı. Türkoğlu ve İzmiroğlu, ayrıca internette başarılı satış teknikleri, sosyal medyanın satış yapmak üzere internetin de bu alanda aktif olarak nasıl kullanılacağı, günümüz satış trendleri, markalaşma konusundaki tavsiyelerini aktardı. Toplantıda ayrıca İTO Araştırma, Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Girişimcilik Şefliği personeli de mevcut teşvikler hakkında girişimci Koraş’a bilgi verdi.
GİRİŞİMCİLERE DESTEK
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, geçen aylarda kurulan İş Melekleri ve Mentor Ağı’na hem İzmir’den hem de İzmir dışından çok başarılı iş adamlarının melek yatırımcı ve mentor olarak yer aldığını söyledi. Demirtaş, amacın, fikri olan ama nasıl yol alacağını bilmeyen, yol göstermek için rehbere ihtiyaç duyan girişimciler ile her biri deneyimli mentor olan üye iş adamlarını bir araya getirmek olduğunu anlattı.