Sütaş’ın katkılarıyla, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Danimarka KoldCollege tarafından düzenlenen “5. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi”nde bu yıl “Ottan Sofraya Sütçülük” teması işlendi.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Öğrenci Kongresi’nde toplam 48 öğrenci tebliğ sundu. Danimarka Kold Koleji Müdürü Hans Skjerning’in başkanlığında yapılan “AB’de Süt Hayvancılığı ve Sütçülükte Mesleki Eğitim” konulu panelde ise Danimarka, Almanya, Hollanda ve İngiltere’daki mesleki eğitim sistemleri hakkında bilgi verildi.
Programa Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü’nün yanı sıra Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, nöğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sütaş Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Ak, kongrenin bu yıl beşincisini tekrar Karacabey’de düzenlemekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Prof. Dr. İbrahim Ak, “Danimarka, Hollanda, Almanya ve İngiltere’den kongreye katılan ve mesleki eğitimle ilgili köklü ve değerli deneyimlerini bizlerle paylaşan misafirlere teşekkür ederim” dedi.
Kongrenin ev sahiplerinden Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise, “Kongremizde insan sağlığı için en değerli gıda olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri konularında bilimsel çalışmalar yer alacak. Yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı olarak elde ettikleri bilgileri paylaşabileceği ve fikir alışverişinde bulunabileceği Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi ile ulusal ve uluslararası işbirliğini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca uzaktan eğitim sistemi ile ben ve diğer öğretim üyesi arkadaşlarım artık derslerimizi sadece okulumuzla sınırlı tutmayacağız,, her ortamda öğrencilerimizle buluşacak ve öğrencilerimizi geliştirmek üzere gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.
Panellerin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan bildiri ve posterlerin sunulması ile kongre tamamlandı.