Avrupa ve Ortadoğu’daki çeşitli mağazalarda satılan Kardelen Kestane Şekeri, kendi adıyla yurtdışındaki ilk satış mağazasını Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde açtı.
Kardelen Kestane Şekeri, kendi adıyla yurtdışındaki ilk mağazasını Cidde’ye açtı. Üretici firma İlka Şekerleme’den yapılan açıklamada, Türkiye’deki mağaza konseptine uygun olarak dizayn edilen mağazanın benzerlerinin farklı ülke ve şehirlerde de açılması için görüşmelerin sürdüğü bildirildi. İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde 2 yıl önce bir mağazada satışa sundukları Kardelen markalı kestane şekerlerinin büyük beğeni topladığını söyledi. Akgün, Mekke’deki mağaza sahiplerinin talebi üzerine Cidde’de bu kez Türkiye’deki mağaza konseptinin aynısının uygulandığı bir mağaza planladıklarını belirterek, “Bu mağazamızı geçen hafta hizmete soktuk. Açılışı Cidde Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Gamal Kamel Azhar yaptı” dedi.
Firmanın Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir ise Bursa’nın kestane şekerini sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da tanıtmak çabası içinde olduklarını söyledi. Bu amaçla tüm dünyadaki en önemli gıda fuarlarına katıldıklarını ve ürünlerini tanıttıklarını vurgulayan Özdemir, “Türkiye’de 13 mağazamız var. Bunun dışında gerek yurt içinde gerekse yurtdışında çok sayıda da bayilikler verdik. Hedefimiz, yurtiçi ve yurtdışındaki bayiliklerimiz de oluşturduğumuz mağaza konseptini uygulamaktır” dedi.
Yurtdışında kendi mağaza konseptleriyle ve markalarıyla ilk mağazalarını hizmete açtıkları için çok mutlu olduklarını da vurgulayan Özdemir, farklı ülkelerde de mağaza açmak için görüşmelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
"CARDELİON MARKASIYLA BÜYÜYECEĞİZ"
Deniz Utku Özdemir, Türkiye ve Ortadoğu’da Kardelen markasını tercih ettiklerini Avrupa ülkelerinde ise Cardelion markasını kullandıklarını belirterek, “Her iki markamızın da ürün kalitesi aynıdır. Önümüzdeki süreçte Avrupa pazarında daha etkin olmayı ve Cardelion mağazalarını açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.